Winterse liefde in Oostenrijk

KarinsBoekenparadijs 10 november 2025
Susan Muskee is stemacteur en is een gevestigde auteur in het genre Feelgood boeken. Ik heb haar series en stand alones allemaal gelezen en ben enthousiast over haar werk. Ook in dit boek heb je het gevoel dat je meekijkt in het leven van hoofdpersoon Emma. Muskee heeft een luchtige, beeldende roman neergezet met voorvallen die iedereen zou kunnen meemaken. Humor. Emoties, vrienschappen, relaties…Er komt vanalles aan bod.

De relatie tussen Emma en Roy is uit en daar heeft zij hartzeer van. In een impulsieve bui laat zich zich via realtime online door een verkoopmakelaar rondleiden door een voormalige Oostenrijkse B&B. Het is gedateerd, ziet ze, maar dat belemmert haar niet om de koop rond te maken. Emma zegt haar Nederlandse leven vaarwel, koopt een bedrijfsbus en vertrekt naar het prachtige Karinthië. Haar nieuwe aankoop blijkt flink achterstallig onderhoud te hebben. Ze werkt zich in eerste instantie alleen helemaal uit haar naad. Onverwachts blijkt dat Emma nieuwe huisdieren heeft; een poes die bevalt in op een oude zitbank. Op advies van Tristan, de uitbater van de dorpskroeg legt ze contacten met de lokale bevolking. Een groepje bouwvakkers helpt haar om de het hele huis te renoveren. Ook Bas, de hotelmanager van het vlakbij gelegen hotel, helpt haar mee. Ineens staat haar zus Lois voor de deur, want ook háár relatie is stuk. Gezien hun ruzies die ze thuis altijd hadden, vraagt Emma zich af of dit wel goed komt. Tussen Bas en Emma spatten de vonken er vanaf, todat Emma zijn “verborgen agenda” ontdekt. Het wederzijds vertrouwen is geschaad. Ook Lois neemt belangrijke beslissingen.

Heerlijk, wat leest dit boek vlot weg. De personages zijn fijn, de plotwendingen verrasten mij, de humoristische voorvallen. Ik had het gevoel dat ik ook in Karinthië was, ook al ken ik de omgeving helemaal niet. Van begin tot het laatste woord heb ik weer genoten van deze nieuwe feelgood van eigen bodem!

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs