Een liefdesverhaal met spanning die onder je huid kruipt

KarinsBoekenparadijs 27 november 2025
Ze is in het buitenland een bestsellerauteur, brengt nu haar eerste roman uit in het Nederlands. Ik “blanco” in dit boek begonnen en werd verrast door dit onvoorspelbare verhaal. De cover en sprayed edges werkten uitnodigend. Maak je borst maar nat, want dit verhaal kruipt onder je huid! Met een mix van romance, beetje spice en een thriller-achtige ingrediënten zet Moninger de toon voor een ijzersterke nieuwe serie. De verteller heeft een groot aandeel als sfeermaker. Eenmaal begonnen met lezen, kon ik niet meer stoppen.
Een verschrikkelijke gebeurtenis op de berg Felsenhimmel, met 2 dodelijke slachtoffers als gevolg, legt de basis voor dit verhaal. Een groep vrienden van Jacob en Verena werkte zich in de nesten, door tegen het advies van de tweeling in, toch de Felsenhimmel te beklimmen. Verena sluit zich tegen haar wil aan, probeert de groep veilig te houden. Door het hele verhaal heen lezen we flashbacks over de aanleiding, wie welke aandeel had, hoe de omstandigheden waren. Doordat het verhaal vanuit verschillende perspectieven is geschreven, leefde ik erg mee en dacht ik te weten hoe “het” zat. De tweeling Jacob en Verena zijn de hoofdverdachten. Ze kennen de omgeving op hun duimpje, zijn ervaren bergbeklimmers. Jacob is zelf topsporter en wil zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Als verdachte mag hij het land niet verlaten. Daarom gaat hij aan de slag in de alpenhut van zijn ouders. Er verschijnt een mooie vrouw, Aurore, in een camperbus, ze heeft een missie. Ze wil weten waardoor haar zus omgekomen is. Aurora en Jacob vallen direct voor elkaar. Maar wat als ze elkaars achtergrond ontdekken?
Moninger schreef een innemend, spannend liefdesverhaal. Stukje bij beetje leren we de hoofdpersonages en hun vrienden kennen. De emoties omtrent verlies en rouw, maar ook vriendschap, liefde, vertrouwen en gaan voor je passie krijgen de aandacht. De verhaallijnen met plotwendingen zitten verrassend goed in elkaar. Ik was overrompeld door enorme cliffhanger. Nog even geduld tot deel 2 uitkomt!

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.