Thriller waarbij het verhaal twee keer wordt verteld
Tja, en dat was nou net het probleem. Deze triller vertelt het verhaal twee keer. Het boek bestaat uit drie delen.
Het begint met fietskoerier Astrid Bell die samen met een groep vrienden woont in een huis in Hackney. De lezer maakt kennis met Astrid, haar werk, haar vrienden. Astrid krijgt op weg naar huis een ongeluk. Dit lijkt goed af te lopen, maar dan valt het eerste slachtoffer rond Astrid.
De politie is het al gauw duidelijk: Astrid heeft met de moord te maken. Erger: als er meer slachtoffers vallen, blijkt telkens dat er een verband is met Astrid. Al gauw speculeert de lezer met de politie en Astrid mee ...
Tot de politie lijkt over te gaan op een arrestatie. Dan start deel 2 en wordt het hele verhaal opnieuw verteld, maar nu vanuit het perspectief van iemand anders dan Astrid. Dit breekt de spanning en het speculeren: het is duidelijk wie de dader is. Dit werkte bij mij dus averechts: weer het hele verhaal herkauwen terwijl je weet wie de dader is?
Vervolgens sluit het boek met een laatste deel, een conclusie. Hier vallen de laatste stukjes van de puzzel op hun plaats. Maar ja: de lol was er voor mij dus vanaf. Bovendien wordt er nog een even snel een nieuw personage geïntroduceerd.
Nee, ik ben een fan van Nicci French maar deze thriller beviel mij tot nu toe het minst. Maar dat is dus iets persoonlijks en gold niet voor het eerste deel dat zoals gebruikelijk bij boeken van dit duo spannend en onderhoudend is.