Vertel het niemand

Katja 23 februari 2026
Achterflap:
Na een schooluitstapje verdwijnt een bus met zeven dove kinderen en hun begeleiders spoorloos. Voor de ouders begint de ergste nachtmerrie. Terwijl de politie zich vastbijt in het onderzoek, neemt Maura, de moeder van de achtjarige Robin, het heft in eigen hand. Ze ontdekt dat het gevaar dichterbij is dan iemand had kunnen vermoeden.
Achter vertrouwde gezichten schuilt het verraad en niet iedereen is wie hij lijkt te zijn. Vastbesloten om haar zoon te vinden begint Maura een gewaagde zoektocht, waarbij één fout genoeg is om haar kind en de anderen het leven te kosten.

Mijn mening:
In het begin van het boek vond ik het verhaal wat onduidelijk. Er zijn verschillende hoofdpersonages waarvan er twee ook nog flashbacks hebben naar het verleden. Deze flashbacks zijn eerst nog heel vaag maar worden doorheen het verhaal duidelijker. Ook lijken enkele personen een dubbele agenda te hebben. Hierdoor ging ik mezelf afvragen of ze iets te maken hebben met de verdwijning van de kinderen. De spanning wordt goed opgebouwd, zeker richting het einde van het verhaal. Hierdoor ging ik steeds sneller lezen, want ik wou weten hoe alles in elkaar paste. En dat alles op het einde goed in elkaar paste is wel zeker, als een perfecte puzzel.

Meer recensies van Katja