Kan dior en dennenboom samen bestaan?
Dior en dennenbomen van Mariette Middelbeek is in mijn collectie gekomen door een biebverkoop in de bibliotheek van Oostende. Ieder jaar ga ik daar naartoe met mijn vriendin.
Dit boek is het 3e of 4e verhaal dat ik van haar lees. Ik vond haar eerdere werken leuk om tussendoor te lezen.
OPGELET VOOR EVENTUELE SPOILERS
Het verhaal gaat over Suzanne van Willegem van Kleiloo die van het ene op het andere moment alles kwijtgeraakt. Ze is haar vriend, werk, garderobe, ... kwijt. Ze denkt dat papa haar zal helpen, maar deze keer heeft ze het mis. Ze moet het zelf zien op te lossen. Uiteindelijk gaat ze met haar vriendin op zomerkamp om leidster te zijn. Daar ontmoet ze Chris een andere leider van het kamp waar ze verliefd op is maar hij houdt niet van het Dior gebeuren. Hoe ver zal ze gaan voor de man van haar dromen?
Het boek lees je in 1,2,3 uit. De schrijfstijl is vlot geschreven en je zit direct in het verhaal. Daarnaast bevat het boek maar 220 pagina's. Door de dunheid vind ik dat er veel gebeurtenissen traag gaan en andere sneller. Het evenwicht is niet altijd aanwezig. Je merkt dit goed naar het einde toe, waar alles plots snel snel moet gaan.
Ik ben niet voor het hoofdpersonage. Ze is zo een bitch om eerlijk te zijn. Ze wil alles zo krijgen zonder moeite te moeten doen. Gelukkig is haar papa eens de 'boeman' en zegt dat ze het zelf moet oplossen. Door dit gebeuren merk je dat ze zal veranderen van een bitch naar een meisje/jonge vrouw die begint te ontdekken wat ze wil in haar leven op verschillende gebieden. Ze groeit doorheen het verhaal en wordt ook eerlijker naar zichzelf en andere en dat vind ik goed!
Puck, haar beste vriendin is er eentje uit de duizend. Ze is lief, eerlijk en wil helpen waar het kan. Ik zou als ik haar was, het soms opgegeven hebben of boos gebleven zijn.
Chris is een goede jongen die iets ziet in Suzanne dat ik eerst niet had gezien maar wel op het einde. Is het goed of slecht moet je zelf ontdekken door het te gaan lezen.
Je voelt wel als je het begint te lezen dat er zaken gebeuren die je op voorhand kon aanvoelen. Ik vind het jammer dat sommige zaken zo cliché zijn en overdreven worden.
Ik moet toegeven dat ik al betere boeken gelezen heb met meer diepgang. Raad ik deze aan? Ja, voor tussendoor te lezen zonder een hoge lat te leggen op het verhaal.
Sorry naar de auteur toe! Ik bedoel dit niet slecht, het is gewoon mijn gevoel en mening. Niet iedereen denkt hetzelfde en er zullen er zeker zijn die dit een toppertje vinden.
OPGELET VOOR EVENTUELE SPOILERS