Vuurbom
Vuurbom
Harm de Jonge
Het boek Vuurbom is geschreven door Harm de Jonge. Het genre van dit boek is: Kind & Jeugd Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen.
Ik heb dit boek gekozen, omdat de voorkant en flaptekst mij overhaalde om dit boek te lezen.
Het is een avontuurlijk boek omdat 2 vriendjes genaamd Jimmie en Bram samen veel mee maken waardoor ze uiteindelijk gewond in het ziekenhuis belanden. Ze doen ook gevaarlijke dingen en dingen die verboden zijn. Dat maakt het boek ook erg spannend. Vooral ook omdat een politieagent uiteindelijk moet uitzoeken wie de daad heeft gepleegd.
Verder is het een pakkend boek. De hoofdpersonen vinden vriendschap heel belangrijk. Dat vind ik ook. Het boek is ook verrassend, het heeft een onverwacht einde. Pas in de laatste paar bladzijdes kom je erachter wie de vuurbom heeft gegooid in het vakantie huis…
Het boek bestaat uit 146 bladzijden. Het is best te doen. Bij mij heeft het in totaal zo’n 2 weken gekost. Ik vond het boek zelf wel leuk, omdat het boek avontuurlijk, humoristisch, psychologisch sterk en goed geschreven is. Ik raad het boek zeker aan. Het boek is geschikt voor 12+.
Kerem Duman
Harm de Jonge