Volg Alice in haar zoektocht naar de waarheid

Khaily 19 februari 2026
Dankjewel Hamelysbooks voor deze ARC.

In Het Meisje zonder Stem volgen we Alice, een meisje dat al zolang ze zich kan herinneren niet kan praten en opgesloten zit in haar eigen huis. Dagelijks ziet ze hoe haar ouders steeds verder achteruitgaan en hoe er meer en meer raadsels opduiken waar Alice graag antwoorden op wil. Dat is natuurlijk niet eenvoudig wanneer ze enkel kan communiceren via gebaren en een notitieboek.

Wanneer Alice iemand ontmoet, komen er eindelijk antwoorden op de vragen die haar al zo lang bezighouden.

Smaken verschillen nu eenmaal, en helaas paste dit boek net niet helemaal in mijn straatje. Het verhaal kwam voor mij wat traag op gang en ik had moeite om er echt in te komen. Daarnaast miste ik de echte thrillerspanning die ik normaal gewend ben.

Was dit boek dan slecht? Nee. Het las vlot en het einde gaf wel heel wat antwoorden prijs, wat het verhaal uiteindelijk toch deels goedmaakte.

Voor mij krijgt dit boek een eenvoudige 3 sterren.

Meer recensies van Khaily