De waarheid zal je altijd achtervolgen
Dit verhaal is opgebouwd als een intrigerende puzzel met meerdere perspectieven: het verleden van Elle, het heden van Nell en korte fragmenten vanuit het oogpunt van iemand die haar lijkt te volgen. Die structuur werkt goed en zorgt vanaf het begin voor een onheilspellende sfeer. Je blijft je afvragen wie Nell nu echt is, wat er in haar verleden is gebeurd en wie – of wat – haar in de gaten houdt.
Het verleden, waarin Elle geobsedeerd raakt door een verdwijning die eindigt in tragedie, vond ik het sterkst. De flashbacks geven extra diepgang en maken duidelijk waarom het heden zo verontrustend aanvoelt. Ook het constante gevoel bekeken te worden, met mysterieuze telefoontjes en anonieme signalen, draagt bij aan de spanning.
Toch had het verhaal voor mij ook zwakkere punten. Nell als personage bleef wat inconsistent en daardoor soms frustrerend. Haar keuzes en verlangens voelden niet altijd logisch, wat het lastig maakte om echt met haar mee te leven. Daarnaast bleven sommige thriller-elementen in het heden wat te voorspelbaar, waardoor de sterke opzet niet helemaal werd waargemaakt.
De ontknoping wist me wel te verrassen, al voelde die uiteindelijk minder krachtig dan de spannende aanloop deed vermoeden. Al met al is dit een vlot geschreven, onderhoudende thriller met een sterke sfeer en interessante ideeën. Geen baanbrekend verhaal, maar wel een meeslepende, toegankelijke mystery die prima leest (of luistert) en je tot het einde nieuwsgierig houdt.
Dankje VBK voor dit recensie exemplaar
Dankje VBK voor dit recensie exemplaar