Selina doet het weer!
Dankjewel @fontein voor het opsturen van dit recensie exemplaar van Lessons in falling
3.75/5 sterren
Selina Mae schrijft op zo’n manier dat je niet meer wilt stoppen. Haar stijl is vlot, emotioneel en verslavend – voor ik het wist had ik het boek in één ruk uit. Lessons in Falling weet precies dat zomerse gevoel te vangen: de warmte, de spanning, de vrijheid, maar ook de pijn die bij eerste echte liefde komt kijken.
De setting – een strandhuis vol herinneringen, geheimen en zonnige dagen – zorgt meteen voor de juiste sfeer. Valentina is een hoofdpersoon die je soms wilt door elkaar schudden, maar juist daardoor voelt ze menselijk. Ze probeert eindelijk voor zichzelf te kiezen in plaats van altijd iedereen tevreden te houden, en die zoektocht naar eigenwaarde vond ik mooi uitgewerkt.
Caden was voor mij de grootste verrassing. Aan de buitenkant lijkt hij de typische populaire jongen, maar al snel blijkt dat er veel meer in hem schuilt. Vooral zijn band met zijn zusje en zijn strijd om zijn eigen pad te volgen maken hem een personage waar je echt om gaat geven. Tussen hem en Valentina spat de chemie ervan af – al had ik graag iets meer opbouw gezien voordat de vonken oversloegen.
Wat minder goed werkte voor mij, was het stukje met het achterhouden van informatie. Dat soort misverstanden voelt soms wat geforceerd en haalde me af en toe uit het verhaal. Ook hadden sommige zwaardere thema’s wat meer verdieping mogen krijgen.
Toch blijft Lessons in Falling een heerlijk meeslepende roman vol zomerse sfeer, emoties en groei. Het is een verhaal over durven kiezen voor jezelf, over fouten maken en opnieuw beginnen – en vooral over de liefde in al haar rommelige, prachtige vormen.
3.75/5 sterren