Like jij de liefde?
Gaby Rasters is moeder van drie en sinds haar eerste boek, Herkenning, uitgegeven is bij uitgeverij Zilverspoor, bestormt ze boekenland met haar prachtige verhalen. Zo schreef Gaby onder andere Nooit meer bang (2018), Hou me vast zoals ik was (2019), Een vleugje Londen (2022) en Wenskind (2024).
Hoe leuk is het dat in Likes voor de liefde je Gaby’s eigen ervaringen kan lezen als trouwambtenaar, want sinds 2022 mag Gaby zich BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) noemen.
Anna is trouwambtenaar en weet van elke bruiloft een feestje te maken met haar mooie en ontroerende speeches. Als ze door influencer Eva gevraagd wordt om het huwelijk tussen haar en haar verloofde Tobias te sluiten, lijkt de liefde tussen de twee toch niet zo perfect als ze doen geloven.
Eva is met haar persoonlijke assistente de perfecte bruiloft aan het voorbereiden en laat haar volgers op sociale media flink meedenken. Tobias heeft zo zijn twijfels over hun toekomst. Want al die sociale media hoeven van hem niet zo nodig. Niet alleen tussen Tobias en Eva knettert het. Wanneer Anna en Tobias elkaar ontmoeten hangt er ook een onuitgesproken spanning in de lucht.
Terwijl de grote dag nadert, wordt Eva geconfronteerd met de vraag: kies je voor de liefde of voor de likes? Een moeilijke, zeker in de wereld waarin we leven is beslissen wat echt belangrijk is, moeilijk! Wat zou Eva kiezen? Je leest het in Likes voor de liefde.
De cover van Likes voor de liefde heeft door de zacht paarse /roze hemel met een bruidje op de voorgrond iets romantisch en verwachtingsvols. Ik ben benieuwd wat het boek zal brengen en voor welke keuze Eva zal gaan.
Je leest het verhaal vanuit het perspectief van de drie hoofdpersonen: Anna, Eva en Tobias. Doordat ze elk hun eigen verhaallijn hebben, leer je zowel afzonderlijk als gezamenlijk meer over hun gevoelens en gedachtes en sluiten de hoofdstukken mooi op elkaar aan.
Gaby weet in haar boeken altijd originele thema’s te stoppen. Zo ook deze keer. Alles over hebben voor een post op sociale media is tegenwoordig meer waard dan een echte connectie met een persoon. De schrijfstijl van Raster is vlot en meeslepend, hierdoor wil je maar één ding en dat is bladzijde voor bladzijde omslaan om zo snel mogelijk het verhaal te kunnen uitlezen.
De personages die Gaby creëerde zijn totaal verschillend. Iets wat ik erg leuk vond. Maar man wat heb ik me een potje geërgerd aan Eva. Die meid had een bord voor d’r kop. Meerdere keren wilde ik haar toeschreeuwen hoe ze zo blind kon zijn, niet te zien wat er allemaal om haar heen gebeurde! Ook de proloog liet me, met mijn mond nog open, achter. Dit einde had ik zo niet verwacht. Dit maakt het soms wat voorspelbare feelgood genre toch weer heel erg leuk!
Heb je altijd al eens een inkijkje willen hebben in het leven van een influencer en een trouwambtenaar? Houd je van romantiek en verhalen met een hoog zwijmelgehalte? Lees dan zeker Likes voor de liefde! Dit boek krijgt van mij de volle 5 sterren.