Een duister web van leugens, macht en verraad

KimCoenen85 26 oktober 2025
Wanneer privédetective Robin Pauwels de opdracht krijgt om de vermiste zakenman Gabor Szteenislov op te sporen, lijkt het een routinezaak. Maar al snel ontdekt ze dat achter zijn verdwijning iets duisters schuilgaat. Wat begint als een eenvoudig onderzoek, verandert in een gevaarlijk spel vol leugens, geheimen en macht. Terwijl Robin steeds dieper verstrikt raakt in het web van bedrog, voert haar assistent Kevin zijn eigen strijd. Zijn zoektocht naar een verdwenen dakloze jongeman blijkt op onheilspellende wijze verbonden met Robins zaak en met hun verleden. Naarmate de waarheid dichterbij komt, vervagen de grenzen tussen goed en kwaad. Wie kan Robin nog vertrouwen? En hoeveel is ze bereid op te offeren om de waarheid boven tafel te krijgen voor het te laat is?

Mijn ervaring:
Wat een intrigerende, sterke en indrukwekkende thriller! Vanaf de eerste pagina weet Petra Spark me compleet het verhaal in te trekken. Haar schrijfstijl is levendig, vlot en sfeervol, en ze weet meteen een beklemmende, bijna unheimische sfeer neer te zetten. Naarmate het verhaal vordert, bouwt ze die spanning steeds verder op, waardoor je gewoon moet blijven lezen. De geheimzinnigheid en de dreiging die tussen de regels door voelbaar zijn, maken dat het boek je niet meer loslaat.

Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere perspectieven, met Robin en Kevin in de hoofdrol. Twee intrigerende en realistische personages die samen een detectivebureau runnen. Wat ik heel sterk vond, is hoe Petra Spark hun persoonlijke verhalen verweeft met de zaken die ze onderzoeken. Vooral de terugblikken naar Kevins jeugd en de moord op zijn ouders geven het verhaal extra diepte en emotie.

Het boek begint meteen met een ijzersterke, spannende proloog: de moord op Kevins ouders, gezien door de ogen van een kind. Vanaf dat moment weet je dat dit geen verhaal is dat je koud laat. Terwijl Robin en Kevin elk hun eigen zaak proberen op te lossen, stapelen de geheimen en gevaren zich op. Wat begint als twee losse verhaallijnen, groeit uit tot een web van schuld, wraak en macht. En als je denkt dat het niet spannender kan... wacht dan maar tot het einde! De ontknoping is echt ijzersterk, alles valt prachtig op zijn plek.

Achter haar schaduw is een thriller die alles heeft: spanning, emotie, sterke personages en een plot dat je tot de laatste bladzijde in zijn greep houdt. Petra Spark weet precies hoe ze me op het puntje van hun stoel moet zetten. Een indrukwekkend, meeslepend en goed geschreven verhaal. Ik heb er enorm van genoten, echt een aanrader!

Meer recensies van KimCoenen85

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.