Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een bloedstollend, spannend en razend goed vervolg

KimCoenen85 14 april 2024
Na het lezen van Nieuw bloed wilde ik dan ook zonder twijfel het tweede deel van de Barbara van Eck-mysterie lezen. Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal nu verder zal gaan. Aangezien Jet van Vuuren me enorm positief verrast heeft met het vorige boek, zijn nu mijn verwachtingen erg hoog gespannen. Hopelijk gaat het weer net zo'n razend spannend en goed boek zijn als deel één.


Na ruim dertig jaar zijn Barbara en haar dochter Kim weer herenigd. Barbara kan haar geluk niet op en wil Kim nooit meer los laten. Ze besluiten samen hun krachten te bundelen en starten een detectivebureau. Ze zijn amper gestart als ze een opdracht van een bekende Nederlander krijgen. Lennard Wallage, een oud-tennisser en bekende tv-presentator, wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Barbara en Kim zijn vastbesloten de waarheid aan het licht te brengen. Dan duikt er ook nog eens een andere man op in hun leven. Teun, het broertje van Gijs, de oom van Kim, heeft gezworen wraak te nemen op Barbara. Zal hij hierin slagen?


Met een angstaanjagend, huiveringwekkend en spannend proloog weet Jet van Vuuren je dit spannende en razend goede tweede deel te starten. Ik raad je wel aan eerst deel één te lezen, want daardoor krijgen de gebeurtenissen die zich in dit deel voordoen veel meer diepgang en inhoud.

Na het proloog gaat het verhaal goed van start. Ook ditmaal ligt de hoofdverhaallijn weer op Barbara en dochter Kim die samen bezig zijn met het opstarten van hun detectivebureau. Tussendoor wisselt Jet van Vuuren naar de verhaallijn vanuit Mira, Lennard maar ook een onbekende die een gesprek voert met de psychiater en steeds vreemdere vormen aanneemt. Door deze verschillende lijnen, die zich overlappen weet Jet van Vuuren een realistische, waarheidsgetrouwe en razend goede en sterke verhaallijn neer te zetten waarbij de spanning steeds verder oploopt. Zo erg zelfs, dat je tegen het einde op het puntje van je stoel zit en met ingehouden adem zit te lezen. Want wauw! Een goed verhaal schrijven kan Jet van Vuuren wel. Met een bloedstollend plot en een grandioze cliffhanger, maar wel een afgeronde zaak weet Jet van Vuuren deel twee af te ronden.

De personages Barbara en Kim, die worden in dit deel nog verder uitgewerkt en uitgediept. Het zijn unieke, realistische en erg goed uitgewerkte personages. Ook de personages in de zaak waaronder Mira, Anne, Lennard en vrouw Joyce zijn ook stuk voor stuk diverse, realistische en goed doordachte personages. Teun is daarentegen een intrigerend persoon, dat door zijn gesprekken met de psycholoog veel vragen geeft. Dit verhoogt Jet van Vuuren de spanning in de verhaallijn. Jet van Vuuren heeft een hele vlotte en filmische schrijfstijl, waarmee ze dit sterke en goed doordachte verhaal overtuigend en op realistische wijze weet te brengen. Het is echt een spannend en goed verhaal waarin je compleet opgaat.

Bloedband is het tweede deel van de Barbara van Eck-serie. Jet van Vuuren weet me weer erg positief te verrassen met dit bloedstollende, spannende en erg goed uitgewerkte verhaal. Het is filmisch en vlot geschreven en kent erg goed uitgewerkte, realistische personages waardoor het verhaal erg waarheidsgetrouw bij je overkomt. Het is een verhaal met een bizar en razend spannend einde. Ik kan niet wachten op deel drie.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van KimCoenen85