Een heerlijk, fijn en mooi tweede deel van deze feelgoodserie

KimCoenen85 08 juli 2025
Lieke is een alleenstaande moeder en heeft het gevoel dat ze constant aan het jongleren is. Haar dochter Nora piekert over dingen waar een zesjarige zich nog niet druk over zou moeten maken en haar zoontje Lucas is een enorme druktemaker die zich afwisselend voordoet als Superman, Paw-Patrol-pup of een brandweerwagen. Het is voor haar een wervelwind en door de buitenschoolse activiteiten komt ze altijd tijd tekort. Dan laat het fietsslot van Nora het ook nog eens afweten. Alsof dat niet genoeg is, krijgt Nora's vertrouwde schaakleraar een vervanger. De chaos is compleet. Het is Reza. Lieke's vroegere buurjongen is Nora's vervangende schaakleraar . Hij doet zijn best om zich te bewijzen dat hij verandert is. Waarom zou dat iets uitmaken? Voor een man is in Liekes leven echt geen ruimte, toch?

Mijn ervaring:
Wat een leuk, verrassend en fijn tweede deel van de feelgood serie, die ook trouwens prima losstaand gelezen kan worden. In dit tweede deel staat moeder Lieke centraal met haar twee kinderen Lucas en Nora. Eveline Heijnen heeft een levendige, vlotte en fijne schrijfstijl met een fijn gevoel voor humor.

In het tweede deel volgen we het leven en liefdes verhaal van Lieke, de beste vriendin en moeder van de twee kinderen Nora en Lucas, die we al in deel één al hebben leren kennen. De personages en ook Reza, de vroegere buurjongen en vervangende schaakleraar van Nora, zijn realistisch en divers neergezet. Het zijn allemaal fijne personages, waar je je gemakkelijk in kan verplaatsen.

Het verhaal heeft een leuke en vermakelijke verhaallijn, waarin zeker veel moeders zich zullen herkennen. Het proberen omhoog te houden van alle ballen, waardoor er weleens wat mis loopt en of wat vergeten wordt. Dit zorgt voor heerlijke en hilarische momenten. Ook de manier waarop Reza en Lieke contact hebben, is heerlijk direct en recht voor hun raap. Toch weet Eveline Heijnen hierbij de spanning mooi op te bouwen, waarbij natuurlijk de twijfel bij Lieke als alleenstaande moeder toeslaat, past dit in mijn leven en hoe gaan mijn kinderen hiermee om. Een heerlijk verhaal, waar je gemakkelijk doorheen vliegt en uit is voordat je het in de gaten hebt.

Een zet vooruit is een heerlijk, fijn en mooi tweede deel van deze feelgoodserie. We lezen het liefdesverhaal van alleenstaande moeder Lieke en haar kinderen Nora en Lucas. Het is een leuke verhaallijn, waarin veel moeders zich ongetwijfeld zullen herkennen. Het verhaal bevat leuke humor en leuke gebeurtenissen en wendingen en een fijn liefdesverhaal.

Meer recensies van KimCoenen85