Originele, duistere en sprookjesachtige fantasy

KimCoenen85 10 september 2025
Eveline Fox gelooft in sprookjes en daarom dus in ware liefde. Maar dan wordt haar nachtmerrie werkelijkheid en ontdekt ze dat de liefde van haar leven met haar stiefzusje wil trouwen. Wanhopig probeert ze de bruiloft tegen te houden en haar gebroken hart te genezen. Ze sluit een deal met Jack. Hij is de charismatische Hartenprins. In ruil voor zijn hulp om de bruiloft te stoppen vraagt hij Eveline om drie kussen te geven op een tijd, plaats en persoon van zijn keuze. Al snel ziet Eveline in dat ze nog een deal had moeten maken met een onsterfelijke. Jack eist al snel veel meer dan ze had beloofd en die plannen zijn levensgevaarlijk...

Mijn ervaring:
Wat een verrassend, origineel en sprookjesachtige fantasy met een scherp randje. Stephanie Garber heeft een beeldende, vlotte en sfeervolle schrijfstijl en weet je zonder moeite mee te nemen naar de wereld van Eveline Fox. Daarbij zit er een redelijk vlot tempo in de verhaallijn waarbij de wendingen en gebeurtenissen zich vlot opvolgen.

We lezen het sprookjesachtige verhaal van Eveline Fox. Het personage is goed uitgewerkt waardoor je gemakkelijk met haar meegaat in het verhaal. Daarbij weet Stephanie Garber door het tragische begin, waarbij Eveline een gebroken hart zit omdat haar grote liefde haar inruilt voor haar stiefzusje ervoor te zorgen dat je met het personage mee leeft. Eveline maakt gedurende het verhaal een mooie groei en transformatie door en doet ze nieuwe (levens)inzichten op. Alle personages hebben iets magisch, fantasierijk en net iets over de top uitgewerkt, maar dat past geweldig bij dit originele verhaal.

Door het tragische begin weet Stephanie Garber je dus direct het verhaal in te trekken. Eveline sluit een deal met de charmante Jack, waarbij je als lezer al direct het gevoel hebt dat hij niet zijn ware aard heeft laten zien. Het is mooi hoe Stephanie Garber deze gevoelens bij de lezer weet op te roepen. Dat geldt trouwens niet enkel voor dit moment maar ook voor vele momenten met andere personages die later volgen. Het is een sprookjesachtig en fantasierijk verhaal met een duister en scherp randje. Het is een verrassend verhaal met intriges, leugens, liefde, magie en betoveringen. Gedurende het verhaal bouwt de spanning zich mooi op en er volgen een aantal verrassende twisten waardoor het verhaal toch anders in elkaar zit dan gedacht, zeker het plot was verrassend en ik had die twist absoluut niet zien aankomen. Hierdoor weet Stephanie Garber het eerste deel mooi af te ronden en direct openingen te geven naar het vervolg.

Er was eens een gebroken hart, is een originele en sprookjesachtige fantasy met een scherp en een wat duister randje. Stephanie Garber heeft een beeldende en vlotte schrijfstijl en neemt je door het aangrijpende begin zonder moeite mee in het verhaal van Eveline die een deal sluit met de charmante Jack. Al snel blijkt dat deze deal meer met zich meebrengt dan ze ooit had kunnen denken. Echt een verrassend verhaal vol intriges, leugens, liefde, magie en betoveringen.

Meer recensies van KimCoenen85