Een originele, magische en avontuurlijke pageturner
Het avontuur gaat verder en Brandon viert samen met zijn beste vrienden van de Toran Academy en Lyndonius zijn verjaardag in het bos. Daarbij helpt hij bij het bouwen van een nieuwe constructie. Dan keert hij terug naar de Toran Academy voor het tweede schooljaar. Er gebeuren weer een tal van vreemde, spannende en gevaarlijke dingen. Brandon wordt daarbij ook steeds vaker geconfronteerd met zijn lot van het hertogschap, dat hij volgend jaar moet overnemen. Hij voelt zich hier alleen nog lang niet klaar voor. Daarbovenop hebben de twee buurlanden van Toran: Engeland en Ierland, lopende conflicten en er worden aanslagen gepleegd. Al snel neemt dit een cruciale wending en verklaren de twee landen de oorlog aan elkaar. De hertogen steken de koppen bijeen om voorzorgsmaatregelen te treffen om hun eiland te beschermen. Brandon wordt gedwongen hierbij aanwezig te zijn, waar uiteindelijk het Verdrag van Blentwood 511 wordt opgesteld. Ondanks de negatieve berichtgeving en de fysieke bedreigingen, voelt Brandon zich helemaal niet rot. Hij heeft zich zelfs nog nooit zo gelukkig gevoeld. Zou dit te maken hebben met dat speciale meisje?
Mijn ervaring:
FANTASTISCH! Wat een erg verrassend, spannend, origineel en pakkend vervolg van de serie.
Joshua JB Telkamp heeft een hele filmische, vlotte en krachtige schrijfstijl en weet je zonder moeite mee te nemen in het avontuurlijke en magische leven van Brandon op het magische eiland Toran.
Het verhaal sluit naadloos aan op deel één, en zonder moeite zat ik dan ook weer volledig in het verhaal. Naast dat we ditmaal het verhaal lezen vanuit het perspectief van Brandon, wisselt het tweede deel ook een paar keer naar het perspectief van Vivian en Dave, hierdoor krijg je net een beter en vollediger beeld van de gebeurtenis en de situatie, wat het verhaal erg versterkt. Het is mooi hoe Joshua JB Telkamp met name Brandon in het tweede deel laat groeien en een wat volwassenere kijk krijgt op het leven.
Het verhaal begint op rustige wijze met de zomervakantie van Brandon en het vieren van zijn verjaardag. Het avontuur en de spanning komen in het verhaal zodra Brandon en zijn vrienden terugkeren naar de Toran Academy voor het tweede jaar. Ook ditmaal is het verhaal opgebouwd uit meerdere pakkende, toffe en sterke lijnen die mooi door elkaar heen vloeien. De lessen op de Academy, gebeurtenissen met zijn vrienden, een bezoek aan het toernooi dat verrassend eindigt, Brandon die wordt voorbereid op het hertogschap, de dreigende oorlog, en Camilla, het meisje dat gevoelens bij hem aanwakkert. De gebeurtenissen en wendingen volgen elkaar weer in een heerlijk rap tempo op en ook ditmaal is het echt een pageturner die ik verslind. Het is echt een serie waar ik geen genoeg van kan krijgen. Tot slot eindigt het verhaal met een enorme cliffhanger. Ik kan niet wachten om aan deel drie te beginnen.
De Legende van Toran 2 - Het verdrag van Blentwood 511 is een originele, magische en avontuurlijke pageturner en een erg goed, krachtig en mooi vervolg op deel één. De delen sluiten naadloos op elkaar aan en het verhaal is filmisch, vlot en erg fijn geschreven. Daarbij zit er een heerlijk hoog tempo in de verhaallijn en is het verhaal een sterke mix van meerdere intrigerende, spannende en krachtige lijnen die mooi door elkaar heen vloeien. Het is echt een serie waar je volledig in opgaat en waar je geen genoeg van kan krijgen. Zeker door de cliffhanger aan het einde kan ik niet wachten om verder te gaan met deel drie.
Mijn ervaring: