Een indrukwekkend, mooi en erg goed vervolg van de serie
Sara, een jonge psychologie student, raakt verwikkeld in een moeilijke relatie met Tobias. Ze leert hem kennen tijdens haar vriendinnenweekend op Texel en dat is liefde op het eerste gezicht. Het blijkt alleen dat hij getrouwd is. Ze raakt onverwachts zwanger van hem, waardoor het leven van Sara compleet op zijn kop komt te staan. Ze moet hierdoor moeilijke keuzes maken, maar gelukkig beschikt Sara over veerkracht. In een nieuwe woonplaats, bouwt ze samen met de kleine Noa een nieuw leven op. Sara gaat aan de slag bij Odilly's, de babyzaak van Merel. Net als Sara denkt haar leven op de rit te hebben, schijnt Tobias. Hij wil zijn dochter zien wat zorgt voor de nodige onrust.
Mijn ervaring:
Wat een verrassend, fijn en goed vervolg van de serie die weer echt anders, maar toch ook erg goed is en mooi aansluit op deel één. Direct bij het begin van het verhaal is weer de heerlijke schrijfstijl van Angelique van Dongen direct te herkennen. Ze heeft een hele sfeervolle, levendige en vlotte schrijfstijl die ervoor zorgt dat je volledig in het verhaal op gaat. Daarbij weet ze de personages realistisch en met gevoel uit te werken, waardoor je echt met hen meeleeft.
We lezen het verhaal van de jonge en redelijk doorsnee vrouw Sara. Het is een optimistisch, veerkrachtig en fijn personage waarin je je gemakkelijk kan verplaatsen. Daarbij heeft Angelique van Dongen een heerlijk divers en verschillend gezelschap aan personages verplaatst, zoals haar ouders, haar liefdevolle vriendinnen, Tobias en Pim en de oude bekenden uit Merel's geheim.
Het verhaal heeft een fijne en leuke opbouw die begint bij het vriendinnenweekend en haar ontmoeting met Tobias. Daarna begint het gewone leven en haar studie weer. Het is mooi hoe Angelique van Dongen de tijd neemt om het leven en de mensen die Sara in haar leven heeft neer te zetten. Dan doet Sara een ontdekking die haar leven compleet een andere wending geeft. Het verhaal neemt een verrassende twist en het is mooi hoe Angelique van Dongen op realistische wijze weet te beschrijven hoe Sara een nieuwe start maakt in haar leven. Hierbij weet ze de veerkracht van Sara en haar doorzettingsvermogen mooi te beschrijven. Hierbij is het ook erg tof, dat Angelique de connectie maakt met Merel uit het eerste deel en hoe de twee verhaallijnen een mooi geheel vormen. Er volgen nog wat verrassende twisten tegen het einde, die het verhaal indrukwekkend, spannend, sterk en erg goed maken. Met een heerlijk gevoel sluit je ook het tweede deel van deze prachtige serie af.
Sara's geheim is een indrukwekkend, mooi en erg goed vervolg van de serie. Ook het tweede deel is levendig, sfeervol en vlot geschreven. Ditmaal volgen we het verhaal van de jonge vrouw Sara, waarvan haar leven een drastische wending neemt, waardoor ze besluit in een andere stad een nieuw leven op te bouwen. Het is mooi hoe Angelique hierbij de personages uit het eerste deel laat terugkomen. Daarbij heeft het verhaal tegen het einde nog wat verrassende, spannende en sterke wendingen en gebeurtenissen. Deze feelgood serie is echt een aanrader.
Mijn ervaring: