Een verrassende, intrigerende en erg indrukwekkende thriller
De 34-jarige Ellis is op weg naar Nederland, als ze gedurende haar reis onverwachts instort. Ze komt op de spoedeisende hulp in een Frans ziekenhuis terecht. Het is chaotisch en overvol en Ellis is daar helemaal alleen. Al snel ontfermt haar kamergenote Sophie zich over haar. Wanneer Ellis uit het ziekenhuis ontslagen wordt, biedt Sophie zelfs haar huis als onderdak aan, zodat Ellis aan kan sterken. Alleen Sophies beweegredenen blijken als snel niet zuiver. Ells komt terecht in een regelrechte nachtmerrie, waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt.
Mijn ervaring:
Wat een toffe, intrigerende en originele thriller. Ook deze thriller van Esther Verhoef, weet me weer geboeid te houden van het begin tot het einde en ervoor te zorgen dat ik in één keer het pakkende boek verslindt. De levendige, krachtige en eigen schrijfstijl van Esther Verhoef is weer direct te herkennen en ook in dit boek zijn de personages erg intrigerend, ook op psychologisch vlak erg goed uitgewerkt.
We volgen het verhaal vanuit verschillende perspectieven, die per deel van elkaar wisselen. We beginnen met Ellis, die in verwarde toestand in een Frans ziekenhuis belandt, waar een dystrofisch gevoel wordt opgewekt door een tekort aan personeel en goede verzorging. Hierdoor komt Ellis, verzwakt en wel terecht bij Sophie, waarbij Esther Verhoef ook direct een unheimisch gevoel bij weet te creëren. Niet veel later volgt ook de afgegleden ex Anthony, met zijn duistere zaakjes die onder invloed door het leven gaat.
De verhaallijn wordt erg indrukwekkend opgebouwd en hierbij weet Esther Verhoef ook de spanningsopbouw gedurende het verhaal mooi op te bouwen. Iedere keer als je denkt dat het niet nog gekker kan, krijgt het verhaal weer een fascinerende, gruwelijke of verrassende twist. De intrigerende personages, die soms roekeloos en vanuit emotie handelen, weten je echt aan het boek gekluisterd te houden.
Het huis met de palm is een verrassende, intrigerende en erg indrukwekkende thriller. Het verhaal is lekker vlot, levendig en krachtig geschreven en kent intrigerende, en ook op psychologisch vlak goed uitgewerkte en unieke personages. De spanning wordt erg goed opgebouwd, waarbij de verhaallijn verrassende en gruwelijke twisten bevat. Echt een thriller waar je van het begin tot het einde van geniet!
Mijn ervaring: