Een prachtige, originele en ontzettend mooie feelgood

KimCoenen85 19 juni 2025
Babs wordt door haar uitgever op pad gestuurd om haar leven op de rails te krijgen. Babs is een feelgoodauteur en heeft precies in haar hoofd hoe de perfecte man eruitziet: ze heeft hem immers zelf gecreëerd in al haar boeken. In haar echte leven krijgt ze hem alleen niet gevonden. Maar ze heeft grotere zorgen. Ze moet zichzelf terugvinden voordat de uitgeverij haar laat vallen. Haar uitgeverij stuurt haar op een spirituele survivalweek in de jungle van Bolivia. Babs heeft direct haar twijfels, maar ze voelt geen andere optie dan haar koffers pakken en vertrekken. Tijdens de retraite ontmoet ze al snel haar eigen ideale man, precies zoals in de boeken. Dit is voorbestemd...

Mijn ervaring:
Wat een originele, geweldige en mooie feelgood. Marijke Vos heeft een levendige, vlotte en fijne schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal erg gemakkelijk en kan je compleet opgaan in de bijzondere, grappige maar ook toffe reis die Babs maakt in de jungle van Bolivia om zichzelf terug te vinden. Hierbij weet Marijke Vos een mooie diepgang in het verhaal te brengen, maar weet ze het mooi te verlichten met humor op de juiste momenten.

We lezen het verhaal van Babs, een feelgoodauteur die al met succes meerdere boeken op haar naam heeft staan. Het verhaal begint dat Babs te horen krijgt dat ze het anders moet doen, omdat de uitgeverij anders haar boeken niet meer wil uitbrengen. Haar uitgever biedt haar een spirituele retraite aan, om zichzelf terug te vinden, waardoor ze daarna terug kan komen met een ander boek. Hierdoor weet Marijke Vos je echt te pakken en leef je met Bas mee voordat je in het bijzondere avontuur duikt. Babs maakt dan ook tijdens deze reis een mooie groei en transformatie door. De personages zijn stuk voor stuk realistisch, divers en mooi uitgewerkt. Zeker doordat Marijke Vos heel uiteenlopende personages gebruikt, voelt het erg kloppend.

Het avontuur gaat echt van start als Babs naar Bolivia vertrekt om deel te nemen aan de spirituele retraite. Hierbij weet Marijke Vos een mooie combinatie te maken van een tikkeltje spiritueel verhaal, met een nuchtere Babs, heerlijke humor, liefde, een bijzondere locatie en een mooie transformatie en zelfontdekking die Babs tijdens deze reis ondergaat. Ook weet Marijke Vos in dit verhaal nog de diepgang op te zoeken. Het verleden van Babs en haar trauma's, maar ook dat van anderen weet ze mooi te verwoorden en passen echt op prachtige wijze in het verhaal. Hierdoor bestaat het verhaal uit meerdere lijnen die mooi met elkaar verbonden zijn en weten de verschillende wendingen en gebeurtenissen op de diverse vlakken je echt van het begin tot het einde te vermaken. Met een prachtig epiloog weet Marijke Vos het verhaal op krachtige en mooie wijze af te sluiten.

Het perfecte plaatje is een prachtige, originele en ontzettend mooie feelgood. Marijke Vos heeft een levendige, vlotte en fijne schrijfstijl. Het verhaal bevat emotie, diepgang en humor. We volgen de nuchtere en directe Babs die een bijzondere spirituele retraite reis naar de jungle van Bolivia maakt. Het is een prachtig verhaal met liefde, avontuur en een mooie transformatie die Babs door deze ervaring maakt. Een echte aanrader!

Meer recensies van KimCoenen85