Een pakkend, meeslepend en geweldig laatste deel
Het laatste deel in de Wilde eiland-serie. Het verhaal begint wederom op St. Kilda, 1930. Eén ding wat Jayne Ferguson wel in de loop van de jaren geleerd heeft is dat ieder zegen met een vloek komt. Ze heeft een knappe echtgenoot, maar ze hebben een slecht huwelijk. Ze heeft voorspellende gaven, maar deze voorspellen enkel de rampspoed. Op een dag hoort ze over de aanstaande evacuatie van St. Kilda. Wanneer de datum nadert, nemen de spanningen op het eiland toe. Een man wordt vermoord en Effie, Mhairi en Flora raken hierbij betrokken. Zal Jayne hen kunnen behoeden voor rampspoed?
Mijn ervaring:
Heerlijk! Wat een fijne, goede en krachtige afsluiter van deze prachtige, meeslepende en pakkende serie. Ook in dit deel is weer direct de sfeervolle, levendige en vlotte schrijfstijl van Karen Swan te herkennen. Hierdoor waan je jezelf op St. Kilda bij de drie vriendinnen Effie, Mhairi en Flora, en ditmaal is ook Jayne in de verhaallijn als hoofdpersonage meegenomen.
Het verhaal gaat direct van start en begint, net als voorgaande keren, weer op St. Kilda. Wel moet ik zeggen dat ik even nodig had om alle gebeurtenissen van de vorige drie delen weer op een rijtje te zetten. Vooral in het begin had ik heel vaak een 'oh, jaa!' gevoel. Daarna ging ik zonder moeite weer op in deze pakkende en indrukwekkende verhaallijn.
Het is tof hoe Karen Swan in dit vierde deel het verhaal en gebeurtenissen die zich voor de evacuatie op St. Kilda voortdeden nu vanuit de invalshoek van Jayne te beschrijven. Hierdoor weet ze op indrukwekkende, krachtige en verrassende wijze de eerdere gebeurtenissen eindelijk duidelijk te beantwoorden. Daarbij volgen we ook het verhaal in het heden, en lezen we hoe het leven van Effie, Mhairi, Flora en Jayne nu verdergaat nu ze geëvacueerd zijn en op het vaste land wonen. Het verhaal kent echt verrassende wendingen en zeker de gebeurtenissen rondom de baby, waren verrassend, schokkend en wisten me echt geboeid te houden.
Daarbij kent dit laatste deel echt een geweldig, spannend en pakkend plot, dat je én op het puntje van je stoel laat zitten, want er gebeurt echt nog even wat aan het einde én hierdoor worden de puntjes echt op de i gezet. Tot slot volgt nog een hartverwarmend en prachtig epiloog, waardoor je het verhaal met een lach op je gezicht dichtslaat.
Nachtgoud is het laatste pakkende, meeslepende en prachtige laatste deel van de Wilde eiland-serie. We keren opnieuw terug naar St. Kilda, waarbij we ditmaal het verhaal vanuit het perspectief van Jayne krijgen. Daarbij krijgen de verhaallijnen van Effie, Mhairi en Flora ook een verrassend en krachtig vervolg. Met een spannend plot worden eindelijk alle vragen beantwoord en weet Karen Swan op prachtige wijze de puntjes op de i te zetten en de serie af te sluiten. Deze serie is echt een aanrader!
Mijn ervaring: