Hotel Happiness

Kimisreading Kimisreading
23 mrt 2022

"Misschien kwam het door de wijn, het lekkere eten of de vermoeidheid of door alledrie tegelijk dat Lana alles er in een keer uitgooide. Zelfs over het bedrog van Julien vertelde ze en dat ze daarom op de vlucht was naar Amsterdam."

Wat een heerlijk boek is Hotel Happiness. Floortje Sanders weet vanaf het begin de aandacht te trekken en dit gedurende het verhaal ook vast te houden.
We volgen Lana, terwijl ze halsoverkop vanuit Frankrijk naar Nederland vertrekt nadat ze er achter is gekomen dat haar vriend is vreemdgegaan.
Onderweg in de trein ontmoet ze de Amsterdamse Lenie met wie ze direct een klik heeft.

"Wezenloos staarde ze door het raam, maar er was niets te zien, alles was donker. Het enige wat ze opving was de vage schaduw van haar gezicht dat weerspiegelde in het glas, alsof ze langzaam aan het verdwijnen was. "

Het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven verteld. Zo leren we ook het verhaal van Julien kennen, de vriend van Lana.
En langzaamaan leer je het verleden van Lana en Julien beter kennen. Dit geeft ook wat meer perspectief aan de reacties van zowel Lana als Julien.

"Ondanks zijn niet erg flatteuze houding nam ze waar dat de man die aan haar voeten lag niet een van de lelijkste was."

Lana gaat werken in Hotel Happiness en is hier direct op haar plek. Haar collega's sluiten haar ook direct in hun hart. Jeeejjjj voor Patrick. En langzaamaan wordt Lana weer een beetje haar oude zelf. Misschien zit er zelfs wel weer een nieuwe liefde in het verschiet.

"Applaus voor Lana van den Boomgaard, kampioen mannen wegjagen!"

Floortje weet erg sprekende personages neer te zetten. En door de hoofdstukken uit meerdere perspectieven leer je ze ook goed kennen.
Haar schrijfstijl is heel vlot en beeldend. Ik zag mezelf echt in Amsterdam lopen. Het verhaal leest als een trein en ik had moeite met het wegleggen van het boek.
Wel gingen sommige dingen wat snel en heb ik nog wel wat vragen, maar een ding is zeker van Hotel Happiness wordt je zeker happy!

⭐⭐⭐

Meer recensies van Kimisreading