Boven de wolken
"Ik wist nooit hoe ik het precies moest uitleggen, dat gevoel dat je net, nét op het punt staat om met zo'n enorme kist van het aardoppervlak op te stijgen, die ene seconde waarin het rollen over de grond, aan de aarde gebonden, overgaat in opstijgen, opstijgen en dan ineens bevrijd worden van de ketenen van de zwaartekracht; om omhoog te scheren door de wolken en erdoorheen te breken, zelfs op de meest grijze, sombere dagen."
Morag is een pilote die op die grote routes vliegt. Haar droom is om ooit gezagsvoerder te worden. Maar dan gebeurd er wat en moet ze terugkeren naar Schotland en haar opa helpen met zijn lokale vliegroute.
"Ze wilden alleen maar de lucht in en ik probeerde mee te doen en me net zo te voelen. Soms wist ik mezelf bijna te overtuigen."
Jenny Colgan is voor mij een auto-buy auteur en ik had dan ook hoge verwachtingen van Boven de wolken. En deze zijn boven zichzelf gestegen. Vanaf het alle eerste moment had ik een klik met Morag, en ook al was de verhaallijn soms behoorlijk voorspelbaar, ik vloog door de bladzijden.
"Ik liet mijn doodvermoeide, pijnlijke en van adrenaline vergeven lichaam in dat diepe hete, geurende bad zakken en ja, dat is echt een van de fijnste dingen die ik in mijn hele leven heb meegemaakt. De bubbels bedekten me als een enorm, donzig zacht dekbed."
Met fijne personages, een paar leuke dieren en eten waar het water me van in de mond liep, heb ik me volop vermaakt. Opnieuw weer een heerlijke feelgood!
Kom maar op met Summer Skies deel 2
4 ⭐⭐⭐⭐