Een meesterwerk vol spanning

Kim.wat.ik.lees 20 januari 2026
Hier kijk ik altijd naar uit maar kan er ook ontzettend van balen als hij uit is.
Mijn verwachtingen liggen nu wel heel hoog elke keer, maar Carter weet het altijd waar te maken.

Chris Carter is een Braziliaans-Britse auteur, vooral bekend door zijn spannende thrillers rondom rechercheur Robert Hunter. Carter studeerde psychologie, werkte als crimineel psycholoog en weet als geen ander de duistere kant van de menselijke geest te beschrijven.

In dit 9e deel moeten de rechercheurs Hunter en Garcia weer een moordenaar opsporen en dit keer werken ze samen met de FBI.
Deze keer hebben ze te maken met een psychopaat die moorden beschouwd als een kunstvorm.
Als ze op het plaats delict komen na de eerste moord verteld een collega aan Hunter en Garcia, als ik voordat ik doodga één ding mag kiezen dat ik uit mijn geheugen zou kunnen wissen, dan zou het zijn wat ik daarbinnen heb gezien.

Het boek begint alweer ijzersterk en je wordt meteen in het verhaal gezogen.
De fijne schrijfstijl en de korte hoofdstukken maken dat je eigenlijk niet wilt stoppen.

Carter weet de spanning continue hoog te houden door te eindigen met cliffhangers. Soms moet je wel eerst paar andere hoofdstukken door voordat het verder gaat op de cliffhanger. Dat maakt het zeker dat de spanning hoog blijft.

De gebeurtenissen worden zo in details beschreven dat het als een film in je hoofd afspeeld.

Alles is goed uitgewerkt, en het klopt in de details. Dat je zulke boeken kunt schrijven verdiend meer dan respect.
Ook het einde was weer verbluffend, na dit boek wil je zeker door naar het volgende deel! Maar we moeten nog even wachten helaas maar ik kan er nu al naar uitkijken

Meer recensies van Kim.wat.ik.lees