Winterse spanning in de Italiaanse Alpen

Kim.wat.ik.lees 10 januari 2026
Suzanne vermeer is een schrijverspseudoniem waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben.
Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood namen verschillende schrijvers het over die onbekend worden gehouden.
Onder de naam Suzanne vermeer zijn meer dan 40 titels geschreven.

Ingesneeuwd wordt verteld vanuit Manouk, ze vertrekt met 4 collega's naar de Italiaanse Alpen om te skiën voor een teambuilding uitje. Onderweg ontstaat al de nodige spanning.
Die spanningen lopen hoger op tijdens hun verblijf in het vakantiehuis en helemaal als er ook nog iemand dood wordt aangetroffen.
Wie is er te vertrouwen? Kennen ze elkaar wel goed genoeg? Tot overmaat van ramp zitten ze ook nog vast in het huis door een sneeuwstorm dus zijn ze op zichzelf aangewezen. Maar dan overlijd er nog iemand en komen er steeds meer geheimen op tafel.

Dit boek van Suzanne vermeer leest weer als een trein door de vlotte schrijfstijl
En hoe toepasselijk is het om dit boek nu te lezen met deze sneeuw.

Je maakt in het begin van het boek kennis met de collega's en leert ze beetje bij beetje kennen, althans dat denk je.
Je wordt steeds weer verrast door hun geheimen.
Ik heb elk personage denk ik wel verdacht.
Het verhaal en de personages zijn goed uitgewerkt, het had geen losse eindjes en ik bleef niet met vragen zitten op het eind.
Wel vondt ik de verhaallijn wat ongeloofwaardig.
Maar dit boek heeft me zeker weer fijne leesuren bezorgd.

Meer recensies van Kim.wat.ik.lees