Een boek wat je raakt en je nog een tijdje bij blijft

Kim.wat.ik.lees Kim.wat.ik.lees
7 mrt 2026

Angelique Haak is een auteur van psychologische thrillers. Haar boeken kenmerken zich door een spannende opbouw, menselijke personages en actuele thema's.
Eerder las ik van Angelique Haak het verkeerde meisje en nooit meer alleen.
Afgeschreven staat nog in mijn kast en die ga ik zeker snel lezen.

De sterkste zus gaat over de zusjes Claire en Demi die in hun jeugd te maken krijgen met veel geweld en intimidatie. Claire besluit dat als ze 18 is zo snel mogelijk weg uit huis te gaan en ze wil haar zusje meenemen. Maar Demi besluit bij haar moeder Hanna te blijven.
Na haar jeugd besluit ze dan alle banden met haar en Hanna te verbreken en beloofd zichzelf nooit zo te worden als hun. Claire probeert een nieuw leven op te bouwen maar na een aantal jaar duikt onverwachts haar moeder weer op met zorgen over haar zusje Demi die nu in Brazilië woont met haar nieuwe vriend.
Het liefst laat ze het verleden achter zich maar de zorgen krijgen grip op haar en ze gaat op zoek naar haar zusje en de waarheid.
Al snel lijkt het gevaarlijker dan ze ooit had durven denken.

🦋🦋🦋🦋🦋

Het verhaal bestaat uit 3 delen en wisselt van perspectief tussen Claire en Demi.
Bij beide voel je hun pijn en de reden van hun keuzes.
2 verschillende zussen, beide hetzelfde meegemaakt en allebei gaan ze er anders mee om.
Het verhaal heeft het heftige onderwerp femicide wat helaas een actueel thema is.
De vlinder op de cover heeft een mooie rode draad in het verhaal.
Vanaf de eerste pagina grijpt het je en voel je het diep van binnen.
Hoewel het derde deel me het minst pakte heeft het einde me weer ontzettend geraakt.
Een boek over pijn, verdriet, angst en liefde.
Ik ben geraakt door dit verhaal.
Echt een thriller kan ik het niet noemen maar het had zeker spanning.
Een boek wat veel indruk maakt en een stukje bewustwording.
Ik kan niet anders dan het 5 sterren geven.
Bedankt Angelique Haak voor je verhaal.

🦋🦋🦋🦋🦋

Meer recensies van Kim.wat.ik.lees