Cozy kerstverhaal met diepere laag
De familie de Koning viert kerst altijd samen, tot moeder 3 jaar geleden overleed. Nu gaat iedereen een beetje zijn eigen gang. Elene is druk met haar koffiezaak, Anouk stort zich als echte workaholic op haar werk en Daan, ja die doet alles op zijn 'Daans'. Dit jaar moet het anders. Hun vader regelt een idyllische cottage in Engeland en daar gaan ze samen kerst vieren. Nee zeggen is geen optie, want vader wil wat belangrijk delen, op kerstavond in Engeland.
Wat een heerlijke feelgood kerstboek was dit. Niet gewoon de standaard kerst romcom, maar met een verrassende insteek. Je leest dit verhaal vanuit drie personages. Niet de standaard hij/zij perspectieven, maar 3 vrouwen. Het verhaal gaat gewoon verder, maar telkens vanuit een ander perspectief. Ontzettend leuk en origineel gedaan.
De prettige schrijfstijl met humor, de plagerijtjes tussen familieleden, de liefde, echt alles zit erin. Dit boek leest heel vlot weg en als je eenmaal bent begonnen wil je niet meer stoppen. Er zitten ook echt diepere lagen in, met thema's als rouw en veel persoonlijke groei. Ik begreep dat dit Vannessa's eerste kerstboek is en ik zou zeggen dit smaakt naar meer. Echt een cozy kerstverhaal wat niet alleen om romantisch liefde draait, maar om zoveel meer. En belangrijk om te vermelden, dit boek heeft geen spice en daar ben ik zo blij mee. Ik geef het 4,5