Fantastisch fantasy debuut, ook geschikt voor beginnend fantasy lezer!

Kuzcotropia89 18 november 2025
4,5*
De laatste maanden zag ik geregeld een goede recensies voorbij komen van dit boek. Na al die positieve recensies, besloot ik dat ik dit verhaal ook graag wilde lezen en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan.

Ik las dit boek met een leesclub, waarbij we dit verhaal in delen zouden lezen. Ik kan alvast verklappen dat mij dat niet is gelukt en ik dit boek gewoon in een paar dagen heb uitgelezen, omdat ik gewoon niet wilde stoppen met lezen.

Ik ben best nieuw in het fantasy genre en echt aan het ontdekken wat ik wel en niet leuk vind. Ik had niet echt verwachtingen van dit boek, ik ben er blind in gegaan. Dit boek heeft me zo verrast. Het is echt zo'n uniek verhaal en ook echt anders dan andere fantasy boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Maar waar gaat dit verhaal nou over?

In dit verhaal volgen we Lucy. Ze woont in het tempelcomplex van Haeva en komt ook nooit buiten dit complex. Ze is hier als klein kind terecht gekomen en meer weet ze eigenlijk ook niet. Ze leeft haar leven tussen de priesteressen en heeft het naar haar zin. Totdat ze op een dag door gevleugelden mee wordt genomen naar Tirnia. Daar ontmoet ze de hertog van Malta (een verselijke man). Zijn plannen hebben niet alleen grote gevolgen voor Lucy, maar ook voor de gevleugelden.

Sanne, de auteur, weet dit verhaal heel beeldend te vertellen, waardoor ik echt het idee had dat ik naar een film zat te kijken. De personages zijn echt goed uitgewerkt en hebben een gelaagdheid die ik niet vaak in boeken zie. Heel even dacht ik dat de vaart uit het verhaal was, maar daarna pakt het verhaal direct weer op met veel actie en wendingen. Dit ging door tot het boek uit was. Sommige dingen had ik door, andere dingen totaal niet. Voor de latere besprekingen van de leesclub heb ik weer delen teruggelezen. Tijdens het teruglezen was ik nog meer onder de indruk. Je leert de personages heel goed kennen en je snapt ook echt waarom ze de dingen doen, die ze doen en waarom ze zich zo gedragen. Ik heb zo genoten van dit verhaal en ben enorm benieuwd naar de andere delen. Dit boek is echt een aanrader!

Meer recensies van Kuzcotropia89