Heerlijk cozy verhaal met diepgang
Door toedoen van haar tante, belandt Laura met haar mega (lelijke) bruidsmeisjesjurk bij Jeroen in de auto. Jeroen is weduwnaar met twee kinderen. Hij is totaal niet open en vriendelijk en Laura verwacht hem dan ook niet veel meer te zien. Totdat haar tante tijdelijk bij hem in huis moet wonen en ze opeens wordt uitgenodigd kerst bij Jeroen en zijn gezin te vieren.
Wat een heerlijke novelle was dit. Normaal ben ik niet zo van korte verhalen, want ik mis dan vaak toch wat diepgang. Dat had ik met dit verhaal totaal niet. Vanaf bladzijde èèn zat ik in dit verhaal en in minder dan 2 uur had ik het uit. Ondanks dat het een kort verhaal is, leer je de personages wel goed kennen. Dit verhaal had ook echt diepgang en laat goed zien hoe leven met chronische ziekte is.
Dit verhaal heeft een christelijke auteur en is niet gericht op lust, maar juist om elkaar echt op emotioneel niveau te leren kennen. Er wordt respectvol met elkaar en elkaars grenzen om gegaan. In een maatschappij waarin lust en seks de boventoon voeren, vond ik dit wel heel fijn om te lezen.
Ik was bang dat het verhaal misschien een beetje te zoetsappig zou worden, die ervaring heb ik in het verleden gehad met christelijke boeken, maar niets is minder waar. Dit verhaal laat de echte realiteit van het leven zien. Ik heb er echt enorm van genoten en wil zeker meer lezen van deze auteur.