Knaller van een thriller

Kuzcotropia89 17 juni 2025
4,5*
Op een zaterdagochtend om 09.07 gaat in Oslo een bom af. Een vrouw is met een bomvest de metro in gestapt. De stad is in shock. Dan krijgt journalist Jessica een telefoontje dat er nog meer zullen volgen...

Holger en Mia zijn in dit boek ook weer van de partij. We gaan weer een beetje terug in de tijd en lezen over hun beginperiode samen. Ze werken met hun team dag en nacht om degene te vinden die hierachter zit.

Dit boek begint letterlijk met een knaller en daardoor zat ik direct in het verhaal. De korte zinnen en hoofdstukken maken dat het vlot leest. Zo lees je al snel een hoofstuk verder...en dan nog een. Er zit veel vaart in het verhaal, wat er ook voor zorgt dat je door wilt lezen. De spanning blijft continu aanwezig doordat er telkens weer iets gebeurt waarover je verder wilt lezen. Er wordt snel gewisseld tussen verschillende perspectieven en dat maakt ook dat het blijft boeien. Samuel Björk laat je ook meevoelen met de mogelijke slachtoffers, doordat je ze ook een beetje leert kennen. Ik had het boek in een paar dagen uit, ondanks drukke dagen en weinig energie. Als je houdt van spanning die continue aanwezig blijft, puzzelen wie de dader is en meerdere cliffhangers gedurende het boek dan is dit echt een aanrader! Ik vond dit boek zo goed dat ik het 4,5 geef.

Meer recensies van Kuzcotropia89