Meer spannende roman met coming of age dan thriller

Kuzcotropia89 12 juni 2025
In dit boek lezen we over Patch en Saint. Patch wordt op een dag ontvoerd. Zijn vriendinnetje Saint stelt alles in het werk om hem te vinden.
Ondertussen ligt Patch in een pikdonkere kamer. Op een dag voelt hij een hand. Er blijkt een meisje met de naam Grace bij hem in die donkere kamer te liggen.
Als Patch op een dag weet te ontsnappen en vertelt over Grace, gaan mensen naar haar op zoek. Maar uit niets blijkt dat Grace bestaat.
Ondertussen lezen we over Saint. Ze blijft koste wat kost zoeken naar de ontvoerder van Patch . Daarnaast blijft zij als enige nog zoeken naar Grace.

Ik begon erg enthousiast in dit boek. In het begin zat ik er lekker in, maar na ongeveer 150 bladzijden soms ook weer minder. Als ik aan het lezen was, zat ik goed in het verhaal, maar ik had soms moeite om dit boek op te pakken. Het boek is literair geschreven met soms poëtisch taalgebruik, maar laat je daar niet door afschrikken. Door de korte hoofdstukken leest het niet moeilijk. Ik kan er dan ook niet de vinger op leggen waarom ik niet altijd zin had om verder te lezen, want het verhaal op zich is prachtig. Dit boek is af en toe wat traag, maar de karakter ontwikkeling en emotionele kant is erg mooi gedaan. De laatste 200 pagina's lazen wel weer heel vlot.

Heel eerlijk, dit is een van de lastigste reviews die ik heb geschreven. Zelfs nu ik deze review aan het schrijven ben, twijfel ik nog over mijn rating. Het is 1,5e week geleden dat ik dit boek heb uitgelezen. Ik denk er geregeld aan terug en overweeg nu zelfs om hem later nog weer te herlezen. Ik ging er met het idee in dat het een wat trager begin zou hebben, maar wel echt thriller zou zijn en dat was het voor mij niet. Het was wel een prachtig coming of age verhaal met wat spannende aspecten. Als ik er meer in was gegaan met het idee dat dit traag begon en meer een spannende roman i.p.v. een thriller zou zijn, dan zou ik er waarschijnlijk nog anders instaan. Ondanks dat denk ik er nog geregeld aan terug en ik denk dat ik dit boek ooit ga herlezen. Dus alnsog dikke 4 sterren en echt een aanrader, als je maar weet dat dit geen gewone thriller is.

Meer recensies van Kuzcotropia89