Leef meer, denk minder. Dat willen we allemaal toch?
This review will be in Dutch, but feel free to hit the translation button!
Recensie 3,5 ster
Bedankt Uitgeverij Rainbow voor het recensie exemplaar van dit boek. Ik was gelijk getriggered (pun intended), bij het lezen van deze titel. Ik ben zeker geen depressief iemand, maar ook ik kan lekker piekeren soms.
Het onderwerp sprak mij zeker aan en ik vond het super interessant om te lezen over hoe metacognitieve therapie werkt en welke handvaten je kunt gebruiken om uit de gedachte trein te stappen en meer in het nu kunt leven.
Wel vond ik het soms toch een wel hele grote lofzang voor deze vorm van therapie. Ik geloof absoluut dat het beter kan werken dan traditionele vormen van therapie (de uitleg in het boek heeft mij hier wel van overtuigd), maar het werd naar mijn mening wel erg vaak benoemd.
Ik vond het fijn dat de, soms toch ietwat droge, theorie ondersteund werd door ervaringen van cliƫnten. Dit gaf het nog meer duidelijkheid.
Al met al een goed boek om te lezen als je meer wilt weten over hoe ons brein werkt, hoe je de controle over jouw gedachten kunt krijgen en om meer te weten te komen over metacognitieve therapie. Maar, wil je hier echt mee aan de slag, doe dat dan altijd samen met een professional!
Recensie 3,5 ster