Dark spooky verhaal

Allereerst wanneer een boek zo'n prachtige cover heeft kun je daar maar moeilijk omheen. Uitgeverij boekerij heeft hier echt een pareltje van gemaakt. Op de dustjacket staat een mysterieus landhuis in spiegelbeeld afgebeeld. De naked cover doet dan ook denken aan het dagboek van Olivia's moeder. De Limited Edition is eigenlijk op zich al een musthave.

Ik was al meteen verkocht toen ik over dit boek hoorde. Een mysterieus landhuis waar het spookt, schimmen die alleen Olivia kan zien... Een tweede wereld exact als die van jou maar dan anders. Dit zijn zowat de paranormale dingen waar ik maar geen genoeg van kan krijgen. Ik kon het boek dan ook maar moeilijk wegleggen.

Olivia is een beetje een vreemde meid. Ze zit in een meisjesschool waar ze eigenlijk helemaal alleen is. De andere meiden vinden haar raar of zijn bang voor haar. Ze ontvangt een brief van haar oom waarin staat dat ze niet in de steek gelaten is. Olivia is oud genoeg om de meisjesschool te verlaten.
Kom thuis. Staat er in de brief.
Blijf er weg, waarschuwde haar moeder.
Olivia komt al snel aan in gallant. Gallant heeft geheimen die Olivia wilt ontrafelen maar niemand lijkt haar hierbij te willen helpen. Ze gaat op onderzoek uit, ze probeert uit te zoeken wat de rol van haar moeders dagboek is en waarom haar neef niet blij is met haar komst. Wanneer gaat Olivia naar het andere 'gallant' en wat is daar allemaal aan de hand?
Tijdens het verhaal blijf je nadenken over wat de rol is van de andere bewoners en wat deze verbergen over gallant.

Het verhaal wordt volledig vertelt uit het standpunt van Olivia.
Af en toe lezen we een bladzijde van een mysterieuze persoon maar dit blijft in het begin nogal vaag. In het boek zitten ook tekeningen, normaal zou ik mij hier echt aan ergeren en het kinderachtig vinden maar in dit boek kan het wel. De tekeningen hebben ook een betekenis in het verhaal. Ze zijn niet gewoon ter illustratie.

Het verhaal zelf is mooi vormgegeven. Er wordt heel erg veel aandacht besteed aan het creeren van ruimte. De elementen van het verhaal zijn erg goed beschreven. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de zinsopbouw, alles wordt mooi beschreven zodat je het makkelijk kan visualiseren. De andere personages worden niet echt verder uitgewerkt maar dat is voor mij zeker geen minpunt. V. E. Schwab maakt dat ruimschoots goed met het beschrijven van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt.
Na het boek even neer te leggen bleef het verhaal toch wel in mijn gedachten en vroeg ik me af wat er verder zou gebeuren.
Ik vind het verhaal heel mooi neergezet op papier! De manier van het verhaal vertellen, de elementen in het verhaal, de zinsopbouw.. Heel sterk vond ik dat!

Het verhaal doet mij denken aan rose red van Stephen King en coraline. Het is een dark spooky verhaal!
Zeker een aanrader.

Graag wil ik uitgeverij boekerij bedanken om mij een exemplaar toe te sturen die ik mocht testlezen.

Meer recensies van Lay (magical_escape_from_reality)