Bijzonder sterk debuut waarbij misdaad, literatuur en wetenschap in elkaar verweven wordt.
Wat een bijzonder debuut is dit! Mukerji is zelf internist van opleiding en schreef een boek waarbij misdaad, literatuur & wetenschap hand in hand gaan. Dit alles speelt zich af in een historische Amerikaanse setting.
Dokter Lydia Weston raakt betrokken bij een moordonderzoek en neemt het moedige besluit om de moord op een van haar favoriete patiënten, Anna Ward, te ontrafelen. Ze voert mee de sectie uit, neemt deel aan verhoren en start een privé onderzoek om deze mysterieuze situatie te analyseren en laat zich door niets of niemand weerhouden.
Lydia levert al haar hele leven lang verscheidene gevechten en laat zich niet afschrikken door onheil of confrontaties. Ze staat stevig in haar schoenen en dwingt respect af door haar volharding. Ze vecht voor haar plaats in de maatschappij en heeft steeds een antwoord paraat om sceptici te verjagen. Uiteindelijk wint ze ook het vertrouwen en de sympathie van politie inspecteur Davies.
Het boek is opgebouwd uit meerdere delen; o.a. ziektebeeld, huisbezoeken en hechtingen.
+ Het boek leest vlot en is beeldend verwoord. Ik hou van de historische setting die wordt weergegeven; het verschil in klassen, rijkdom, kansen. Ook de vrouwenemancipatie komt rijkelijk aan bod.
- Het boek bevat een uitgebreide medische terminologie die net te verregaand is als je niet werkzaam bent in deze sector.
En natuurlijk is het verhaal spannend tot het einde. De ontknoping zit ijzersterk in elkaar en druppelsgewijs vloeien de aparte deeltjes samen tot een homogene massa. Wie het boek leest, gaat de woordspeling begrijpen. Ik raad dit boek absoluut aan.
Bedankt voor het #recensieexemplaar @uitgeverijdefontein en @vbkbelgie
Bedankt voor het #recensieexemplaar @uitgeverijdefontein en @vbkbelgie