Vermakelijie misdaadroman die zich afspeelt in 1924

leesbeestje123 24 april 2025
Dit verhaal heeft me aangenaam verrast en ik zal je meteen de redenen hiervoor vertellen.

× Deze cover zou ik nooit uit het boekenrek selecteren. Ik ben een moodreader en ga vaak af op mijn eerste indruk. But seriously... don't Judge a book by his cover

× De korte inhoud op de achterflap wekte wel mijn enthousiasme. Het verhaal speelt zich af in 1924 te Brussel. Zowel het historische element als het Vlaamse element triggerden me om dit boek te lezen.

× Bovendien kende ik deze Vlaamse auteur nog niet terwijl hij al heel wat boeken op zijn palmares heeft. Het genre en de cover deden me denken aan de boeken van Pieter Aspe die ik als adolescent regelmatig las.

× Het eerste hoofdstuk uit het boek deed me huiveren... het was een gekke intro en ik stelde me de vraag of dit boek me zou bevallen. Het verhaal is echter vlot geschreven met een statig taalgebruik kenmerkend voor de tijdsgeest. Ik kon het boek maar moeilijk wegleggen omdat zowel de inhoud als vertelstijl me aanspreken.

Er zijn twee zaken die de politie van het parket onderzoekt. De uitkomst is te voorspellen en er is geen enorme spanningsboog of plottwist maar de weg naar de eindmeet is prettig. De eenvoud van het leven en de werking van het parket in 1924 is vermakelijk om te lezen.

Ik kan dit boek zeker aanbevelen als je van een goede misdaadroman houdt.

Bedankt voor het #recensieboek @vbkbelgie @uitgeverijhoutekiet

Meer recensies van leesbeestje123