origineel verhaal waarvan er geen twaalf in een dozijn zijn

leesbeestje123 30 april 2025
Wauw! Ik vond deze cover echt zo mooi dat ik meteen benieuwd werd naar het verhaal. Het deed me denken aan een ouderwets kookboek... ik dacht aan gezelligheid en authenticiteit.

Ik ben dan ook heel blij dat ik via @kinderboekenzijnzalig een #recensieexemplaar in handen kreeg.

Het boek gaat over Mary die aan zee woont. Haar opa is gestorven maar gelukkig kan ze terecht in het winkeltje van mevrouw Man. Mary helpt mevrouw Man en vice versa. Opa heeft voor zijn dood in huis aanwijzingen achter gelaten die Mary bij toeval ontdekt als ze met de bureaustoel aan het roeien is. Zo begint haar reis naar... ?

× Devos heeft een luchtige schrijfstijl die je nieuwsgierigheid prikkelt en je mee trekt in het verhaal. In deel 1 leren we het meisje beter kennen. We ontdekken al snel dat Mary een lief en behulpzaam kind is en dat haar opa erg gesteld was op haar. Ze is leergierig en verzamelt bijzondere vondsten. In deel 2 gaan we samen met Mary, hand in hand, op avontuur.

× De vormgeving van het boek is prachtig. Sober, inspirerend, uniek (alles is mooi in potlood getekend). Bovendien is het een hardcover, wat ik sowieso een meerwaarde vind.

Quotes:
'Er is geen enkel probleem dat je niet kunt oplossen door schelpen te zoeken' zei opa weleens.
'Mensen zijn zo grappig als ze denken dat niemand naar hen kijkt.' (je hebt gelijk Mary)

Meer recensies van leesbeestje123