Verrassend origineel kinderboek!

leesbeestje123 08 juli 2025
De cover van dit boek is heel uitnodigend! Het deed me denken aan een fantasy boek voor kinderen. Je ziet de letters letterlijk uit het boek ontsnappen en zo ontstaat er in de mensenwereld een enorme chaos.

Lisa voelt zich dan ook enorm schuldig want zij heeft het magische boek gevonden en door haar zijn de letters ontsnapt. Helaas maar ook gelukkig, heeft pestkop Jip haar betrapt met het boek en biedt hij zijn hulp aan, klaar voor wat avontuur!

Hun zoektocht leidt hen naar Peter Inkt, een oude schoolmeester die nu in een niet zo gezellig rusthuis verblijft. Hij heeft heel wat uitvindingen gemaakt toen hij nog jong was en wordt nu een beetje als een gek behandeld, wat niet zo fijn is.

Gaan ze de letters terug kunnen vinden?

In het boek komen thema's als pesten, samenwerken en doorzetten aan bod. Daarnaast spelen vriendschap en avontuur een hoofdrol.

Aanvankelijk vond ik het enorm gek dat in het boek lettertjes vetgedrukt over de pagina's dansen maar al snel zie je de letters als mini-persoontjes en is dit een heel origineel verhaal zoals ik er nog geen enkel ander gelezen heb.

Het is kortom een heel leuk boek van 114 pagina's met een hardcover. Volgens mij bestaat het boek uit gerecycleerd papier, al staat dit niet vermeld.

Meer recensies van leesbeestje123