Hilarische graphic novel voor een Naakte-Apen-Ding
Deze graphic novel vind ik ontzettend komisch, hoe kan het ook anders als hondenliefhebber... trouwens, Nee Sam! zegt dat hij juist een mens is. De verwarring is gelijk duidelijk: een dagboek geschreven door een mopshond, die alles vanuit zijn perspectief bekijkt. Een kleed wordt een poeptapijt, want je behoefte in de voortuin doen is uit den boze. Daar zit ook de kracht van de humor .
De dagboekvorm die gekozen is maakt het ook best mogelijk om dit boek voor te lezen, wat ik meestal niet zo ervaar bij graphic novels. Goede afwisseling in tekst en komische illustraties!
- - -
'Ik weet dat het mijn taak is om de familie Peters veilig te houden, maar ik had niet gedacht dat ik ze tegen zichzelf moest beschermen!'
Nee Sam! (zijn echte naam is Grrom-from-frommel) leeft samen met het naakten apen-ding Mike. Ze begrijpen elkaar duidelijk niet en Nee Sam! besluit weg te lopen.
Hij wordt geadopteerd door Gijs en Emma, waar hij zich heel snel thuis voelt. Hij ruikt alleen wel een eenzaam luchtje bij hun zoon Justin
Hij merkt daarnaast dat er allerlei gevaren op de loer liggen... spookwolven, brein-smeltende kanonnen en een heks vermomd als kind. Gelukkig is onze held Sam nu in de buurt!
- - -