De Young Adult spin-off van Pirates of the Caribbean
De zeventienjarige Alosa is de dochter van de beruchte Piraten Koning, en kapitein van haar eigen schip.
Als ze op missie wordt gestuurd door haar vader om een antieke kaart naar een legendarische schat te vinden, moet ze zich bewust gevangen laten nemen door een rivaal om zo rustig hun schip te kunnen doorzoeken naar aanwijzingen.
Alosa moet zich inhouden en haar eigen vaardigheden verbergen voor de meedogenloze piratencrew, met name voor de gewelddadige kapitein. Maar wie nog gevaarlijker blijkt te zijn is de onverwacht slimme en aantrekkelijke eerste stuurman, Riden. Hij heeft misschien meer door dan Alosa hoopte.
Dit boek was fantastisch! De setting deed mij heel erg denken aan Pirates of the Caribbean.
Alosa is een badass met veel sarcasme, maar is heel loyaal en goed voor haar crew en de mensen in haar vertrouwingskring. De chemie tussen haar en Riden spat van de pagina's af.
Het is heel snel en makkelijk te lezen. Het verhaal heeft actie, spanning, avontuur, romantiek en een sprankeltje magie.
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?