Actie en strijd, hartstocht en liefde, kameraadschap en verraad..
Vanaf haar geboorte is Poppy voorbestemd voor een heilige taak, waardoor haar leven nooit van haarzelf is geweest. Geen aanraking, geen vrijheid, alleen wachten op haar Hemelvaart — terwijl ze liever zou vechten tegen het kwaad dat haar familie trof.
Het koninkrijk rekent op haar, al twijfelt ze aan haar rol. En wanneer Hawke, de bewaker die haar moet beschermen, in haar leven komt, raken plicht en verlangen met elkaar verstrengeld. Hij laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten.
Een gevallen rijk keert terug om te nemen wat het wil, gedreven door wraak. Terwijl de dreiging groeit, vervaagt voor Poppy de grens tussen verboden en juist. Ze dreigt niet alleen haar hart te verliezen, maar ook haar leven nu haar wereld langzaam uiteenvalt.
Ik moet eerlijk bekennen dat het verhaal niet het aller origineelste was in het begin. Er komt een informatiedump op je af voor de eerste 100 pagina’s, maar daarna transformeert het verhaal in een geweldige rollercoaster met fascinerende personages. Er is actie en strijd, hartstocht en liefde, kameraadschap en verraad. Alle ingrediënten die je nodig hebt voor een vermakelijke en spannende fantasy in een prachtig gecreëerde wereld. Vooral het laatste kwart van het boek doet je hart sneller kloppen van alle plottwists!
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?