Dit boek overtrof mijn verwachtingen!
Het is 1945 wanneer Claire Randall, voormalig verpleegkundige aan het front, net is teruggekeerd van de oorlog. Tijdens een tweede huwelijksreis met haar man raakt ze echter plotseling verdwaald in een mysterieuze steencirkel op de Britse Eilanden. In een oogwenk belandt ze in het jaar 1743, in een Schotland dat geteisterd wordt door conflicten, waar ze als Sassenach – een buitenstaander – wordt gezien.
Door onverklaarbare krachten door de tijd geslingerd, komt Claire terecht in een wereld vol intriges van clanleiders en spionnen, die zowel haar leven als haar hart in gevaar brengen. Daar ontmoet ze James Fraser, een jonge, moedige Schotse strijder, die haar een liefde biedt die allesomvattend voelt. Claire komt voor een onmogelijke keuze te staan: tussen loyaliteit en verlangen, tussen twee mannen en twee levens die nooit met elkaar te verenigen zijn.
Diana Gabaldon is een fantastische auteur die met grote diepgang het leven van haar personages en de historische context waarin zij leven, tot leven brengt. Haar schrijfstijl creëert een waanzinnig levendig en compleet beeld, waardoor je als lezer je volledig kan onderdompelen in een andere tijd en wereld. Claire is als personage buitengewoon koppig en volhardend, zelfs wanneer de omstandigheden het haast onmogelijk doen lijken. Jamie is een man die leeft naar zijn eer, en zijn toewijding aan die eer gaat verder dan alleen woorden. Hij is onbaatzuchtig en heeft met heel zijn ziel lief. Dit boek overtrof mijn verwachtingen, en zeker wanneer je weet dat dit het debut is van de schrijfster!
Tip: Kijk ook de televisieserie gebaseerd op de boekenreeks. Deze is werkelijk waanzinnig!
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?