Een Ali Hazelwood klassieker die je niet weg kan leggen, dan wel met paranormal spice!
Serena Paris is wees, roedelloos en uniek: de eerste mens–weerwolfhybride. In plaats van de eeuwenoude kloof tussen de soorten te overbruggen, heeft haar bestaan haar juist midden in de nietsontziende machtsstrijd tussen weerwolven, vampiers en mensen geplaatst. Nu haar vijanden steeds dichterbij komen, blijft er voor haar nog maar één uitweg over: hij moet haar claimen.
Koen Alexander, Alpha van de noordwestelijke roedel, duldt geen tegenspraak. Alleen een dwaas zou zijn toekomstige partner bedreigen. Of Serena zijn gevoelens deelt of niet, Koen zal haar beschermen — koste wat kost.
Maar Serena heeft meer te vrezen dan alleen machtsbeluste vampiers en weerwolven. Ook de schaduwen uit haar verleden naderen onvermijdelijk — en misschien is Koen wel het enige wat tussen haar en volledige ondergang in staat…
“Good and evil are wide brushes that can't always paint the fine details of real life.”
Mate volgt Serena direct na alle gebeurtenissen in het eerdere deel Bride, die het lastig heeft met de vergrootglas die op haar richt nu bekend is dat zij de enige is van haar soort. Ik vond dit boek net ietsje sterker dan Bride, dat ik overigens ook erg goed vond. De stijl voelt wat consistenter, de relaties en verhaallijn zijn zorgvuldiger en met meer diepgang opgebouwd. Het verhaal blijft gericht en to-the-point, zonder overbodige vulling. De humor, atmosfeer en alle bijpersonages maakte dat dit boek zo fijn weglas. Een echte aanrader voor een romance boek, met net even wat extra’s!
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?