Eén van de enorm geliefde klassiekers binnen de YA-dystopia genre van het laatste decennium
Wat ooit het westen van de Verenigde Staten was, is nu de Republiek, een natie in voortdurende oorlog.
June, een vijftienjarig wonderkind uit een rijke, elitefamilie, wordt klaargestoomd voor de hoogste militaire kringen. Day, even oud maar opgegroeid in de sloppenwijken, is de meest gezochte crimineel van het land — al zijn zijn motieven misschien minder kwaadaardig dan ze lijken.
Hun werelden kruisen elkaar pas wanneer June’s broer Metias wordt vermoord en Day als hoofdverdachte wordt gezien. Terwijl Day vecht om zijn familie te beschermen en June wraak zoekt, ontdekken ze een schokkende waarheid over hun connectie en de duistere geheimen van hun land.
Legend is één van de enorm geliefde klassiekers binnen de YA-dystopia genre van het laatste decennium. Binnen een uitgebreide en geloofwaardige wereldopbouw volg je twee goed uitgewerkte hoofdpersonages die beide aan verschillende kanten staan in de maatschappij. We volgen June, een loyale en nobele burger in opleiding tot soldaat en Day, de beruchte crimineel die alleen maar probeert te overleven en voor zijn zieke broer te zorgen. Echter kruisen hun paden, overlappen hun missies en niets is nog wat het lijkt. Het plot van het verhaal leest vlot, geheimen komen aan het licht en er wordt verraad gepleegd, waardoor het spannend en meeslepend blijft.
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?