Een kat en muis spel tussen heks en heksenjager

LeesMetBritt LeesMetBritt
28 mrt 2025

Op de nacht dat Rune’s leven instortte, vloeide er bloed door de straten. Na de revolutie zijn heksen hun macht kwijt en worden ze opgejaagd, waardoor Rune haar magie verborgen moet houden. Overdag doet ze zich voor als een lege socialite, maar ’s nachts redt ze als de Crimson Moth andere heksen.
Na een mislukte reddingsactie probeert Rune de heksenjagers te misleiden door de beruchte jager Gideon Sharpe te verleiden—maar tot haar schrik krijgt ze echte gevoelens voor hem. Gideon, die haar wereld verafschuwt, mengt zich in haar leven om de Crimson Moth te ontmaskeren.
Al snel ontdekt hij dat er achter Rune’s façade een scherpzinnige, warme vrouw schuilt. Maar wat als zij precies de vijand is die hij al die tijd heeft gezocht?

In dit boek belanden de heks en de heksenjager in een gevaarlijk spel waarbij ze elkaar voortdurend proberen te overtroeven. De schrijfster schetst een levendig verhaal en een mega boeiende wereldopbouw met twee personages die volledig achter hun overtuigingen staan en beide zijn bereid om tot het bittere eind te gaan. De spanning is constant hoog en blijft alleen maar oplopen wanneer één verkeerde zet het einde kan betekenen. Voeg daar de groeiende aantrekkingskracht tussen hen aan toe, en het is onmogelijk om niet dit verhaal ingezogen te worden.
Hoewel je sommige plottwists van een kilometer ziet aankomen, blijft er genoeg over wat je gretig maakt naar antwoorden.

Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?

Meer recensies van LeesMetBritt