Wanneer Takako’s geliefde verteld dat hij met een andere vrouw gaat trouwen, zakt de grond onder haar voeten vandaan. Diep gekwetst, vol onbegrip en niet wetende waar ze nog staat in het leven neemt ze het aanbod van haar oom aan om te komen werken en wonen in zijn tweedehands boekenwinkel. Daar waant ze zich in een nieuwe wereld van de helende kracht van het juiste boek op het juiste moment, een vriendelijke community en leert ze haar oom opnieuw kennen.
Dit is een aandoenlijk verhaal over een jonge vrouw die in de put zit, en de nieuwe vreugde van boeken, familie en een hechte gemeenschap van gelijkgestemde mensen ontdekt. Het brengt op een mooie manier een aantal levenslessen aan het licht waar iedereen ongetwijfeld ooit in zijn of haar leven mee te maken zal krijgen. Het verhaal is waanzinnig mooi geschreven, het heeft een kalm en vredige atmosfeer en leest fijn weg. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een mooi kort verhaal die je aan het denken zet.
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?