Een van de meest unieke fantasy's die ik tot nu toe heb gelezen!
De negentienjarige Paige Mahoney werkt in de Londense criminele onderwereld bij de bende Seven Dials. Ze werkt als een droomloper tussen de geheime cellen, waarbij ze heen en weer reist tussen de gedachten van mensen. Alleen het zijn van een droomloper is hoogverraad.
Ze wordt aangevallen, gekidnapt en getransporteerd naar Oxford, de stad die al tweehonderd jaar een groot mysterie is. Daar ontmoet ze Warden, een beruchte Rephaite. Hij is het meest beangstigende wat ze ooit heeft gezien - en hij wordt haar mentor in een competitie, genaamd Het Bottenseizoen.
De wereldopbouw in deze serie is één van de meest uitgebreide en complexe die ik tot nu toe heb gelezen. Het scala aan personages zijn stuk voor stuk divers met elk hun eigen speciale kracht. En ondanks dat de wereld niet gemakkelijk te begrijpen is, maken deze personages het een stuk realistischer met elk hun eigen verhaal. De verhaallijn wekt interesse, is mysterieus genoeg en er zit voldoende spanning in. Ik ga zeker door met deze unieke serie!
Tip: Hou de guide achterin het boek erbij voor de eerste 100 pagina’s, dat helpt enorm bij het snappen van de wereld.
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?