Red Queen is ook weer een fantasy die je grijpt, en niet meer los laat.
De Roden zijn gewone mensen, onderworpen aan een heersende klasse van Zilverbloedigen – mensen met bijna goddelijke krachten. Voor de zeventienjarige Mare Barrow, een Rood meisje uit de armoedige Stilts, lijkt dat nooit te veranderen.
Tot ze onverwacht werk vindt in het Zilveren Paleis. Daar, te midden van haar onderdrukkers, gebeurt het onmogelijke: Mare ontdekt iets dat niemand voor mogelijk hield: ondanks haar rode bloed bezit ze een kracht die alleen bij Zilveren hoort. Een kracht die het machtsevenwicht op z’n kop kan zetten.
Uit angst voor wat ze is, verbergen de Zilveren haar in het volle zicht. Ze creëren een leugen – Mare zou een lang verloren prinses zijn, nu verloofd met een Zilveren prins. Maar achter haar nieuwe masker sluit Mare zich aan bij de Rode Garde, een opstandige verzetsgroep, vastbesloten het regime van binnenuit te ondermijnen.
In een wereld vol leugens, verraad en gevaar staat Mare er ineens middenin. Rood tegen Zilver. Prins tegen prins. Ze moet niet alleen kiezen tussen loyaliteit en overleving – maar ook vechten tegen de gevoelens die haar dreigen te breken.
Red Queen is ook weer een fantasy die je grijpt, en niet meer los laat. Het zit vol onderdrukking van een lagere klasse, wilde complottheorieën, veel actie, een sprankeltje romantiek en verraad komt bijna om elke hoek kijken. De personages zijn sterk opgebouwd, en voeren elk hun eigen strijd voor de dingen die zij belangrijk vinden. De wereldopbouw vond ik dan ook heel origineel en goed uitgewerkt. Het verhaal laat de vele kanten van een oorlog zien door middel van de politieke intriges die in dit boek sterk aanwezig zijn. Hou wel je hart vast voor een pijnlijke cliffhanger, maar dit is zo’n serie dat met elk boek beter en beter wordt. Dus snel door naar de volgende!
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?