Pirates of the Caribbean meets Game of Thrones en The Mummy
Sorinda is een koelbloedige huurmoordenaar in dienst van de piratenkoningin, dus ze verwacht dat haar volgende opdracht dodelijk is – niet dat ze een bemanning moet aanvoeren voor een reddingsmissie. Tot overmaat van ramp is haar stuurman Kearan: briljant achter het roer, maar in haar ogen vooral irritant. En op een schip is er weinig ruimte om iemand te ontwijken...
Terwijl ze samen door gevaarlijke wateren varen en het opnemen tegen zeemonsters, stuiten ze op iets dat niemand had voorzien: de Koning van de Onderzee, die de doden tot leven wekt. Wat begon als een reddingsactie, wordt een strijd om de wereld – én Sorinda's ziel.
Pirates of the Caribbean meets Game of Thrones en The Mummy in dit waanzinnige boek met de karakters uit de wereld van The Daughter of the Pirate King. Hoewel dit boek gelezen kan worden als een standalone, zou ik het wel aanraden om ook de andere boeken uit deze wereld te lezen. Je krijgt daarmee zoveel achtergrondinformatie en dat voegt echt toe aan dit verhaal. Niet alleen heeft dit verhaal veel actie, een sprankeltje magie en mysterie, maar het meest geweldige vond ik de manier waarop Levenseller complexe vrouwelijke personages neerzet. Sorinda is natuurlijk een en al badass maar de trauma’s uit haar verleden hebben nog altijd dagelijks effect in haar leven.
Dit is een snel verhaal die je binnen no time uitleest!
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?