Ik heb genoten

Leoni 08 mei 2025
Het eerste deel in de reeks: an agency for scandal. Het is 1897, Engeland, we maken kennis met Isobel Stanhope. Zij is een jonge dame van goede komaf maar door het overlijden van haar vader heeft de familie geldproblemen. Hij kon goed met sloten overweg en heeft haar dat ook geleerd. Door te werken voor een onderzoeksbureau voor vrouwen zorgt zij voor geld voor haar familie. Dit bureau, onder leiding van Mevrouw Finch, helpt vrouwen om bijvoorbeeld te ontsnappen aan hun gewelddadige echtgenoot. Isobel, Izzy genoemd, gaat ook wel eens verkleed als jongen, Kes, de straat op voor haar werk. Ze raakt betrokken bij een onderzoek naar een sieraad waar ook een hooggeplaatste heer bij betrokken is. En laat die heer nou net degene zijn waar Izzy smoorverliefd op is. Samenwerken met iemand die je meer dan leuk vindt maakt Izzy's leven nog ingewikkelder dan het al is.

Wat een heerlijk boek is dit! Intriges, spanning,liefde, opkomen voor vrouwen(rechten) en mooie baljurken. Wat wil je nog meer? Ik heb tijdens het lezen van dit boek vrijwel de hele tijd een glimlach op mijn gezicht gehad. Het viel zelfs mijn vriend op dat hij er wat van zei:' het is zeker een leuk boek, je kijkt zo blij'. Het is weliswaar een jeugdboek en daardoor wat lichter qua schrijfstijl maar dat is prima. Het hoeft niet altijd literatuur te zijn, ik lees vooral ter ontspanning. Fijn boek, aanrader voor liefhebbers van liefde en detective.

Meer recensies van Leoni