Verrassende thriller met sterke opbouw en onverwachte wendingen

LezenmetJessica 23 juli 2025
Noa groeit op in een ogenschijnlijk harmonieus gezin, samen met haar oudere zus Diede. Maar achter die schijn gaat een moeder schuil die geobsedeerd is door controle en perfectie, wat een diepe indruk achterlaat op Noa’s jeugd. Jaren later runt ze samen met haar moeder een exclusieve tweedehandswinkel. Wanneer haar moeder na een ongeluk moet revalideren, komt alles op Noa’s schouders terecht.

Vanaf dat moment wordt je als lezer meegezogen in een verhaal dat in alle opzichten op het verkeerde been zet. Wat begint als een familieverhaal met onderliggende spanningen, groeit uit tot een psychologische rollercoaster. Elke keer als je denkt te weten waar het heen gaat, verrast Hanneke je met een nieuwe wending. Zelfs als je denkt dat je het einde doorhebt, weet ze nog een laatste onverwachte draai toe te voegen. Precies dát maakt dit boek zo sterk.

De schrijfstijl is toegankelijk en meeslepend, waardoor het boek heerlijk vlot wegleest. Je zit vanaf de eerste bladzijde op het puntje van je stoel en het lukt nauwelijks om het boek weg te leggen. Hanneke bewijst opnieuw dat ze uitblinkt in het creëren van verhalen die niet voorspelbaar zijn. Net als in haar eerdere werk weet ze met subtiele hints en verrassende plotlijnen continu de spanning vast te houden.

De perfecte dochter is een intrigerende en verrassende thriller over familie, geheimen en met een sterke opbouw, onverwachte wendingen en een finale die nog lang blijft nazinderen, is dit een absolute aanrader. Ik geef dit boek met overtuiging 4,5 sterren en kijk nu al uit naar het volgende verhaal van Hanneke

Meer recensies van LezenmetJessica