Leuk maar voorspelbaar
Op basis van de teasers op Instagram en de intrigerende achterflap – “Overdag is Samantha een powervrouw in de marketingwereld. Als de zon ondergaat, verruilt ze haar strakke kokerrok voor de huid van CatGirl…” – waren mijn verwachtingen voor CatGirl behoorlijk hoog. Toen de boekpresentatie in Groningen plaatsvond, besloot ik erheen te gaan. Eindelijk een boeklancering in het noorden! Het was een gezellige avond, en extra leuk om auteur Monique Wierda persoonlijk te ontmoeten.
Terug naar het boek zelf: met vier van de vijf pepertjes op de achterflap leek dit een zinderend spannend en spicy verhaal te worden. Helaas bleek dat voor mij niet helemaal het geval. CatGirl leest eerder als een romantisch verhaal met avontuurlijke spanning en hier en daar een vleugje spice, wat ik zelf eerder zou inschatten op twee pepertjes dan vier.
Het verhaal is toegankelijk geschreven en bevat leuke elementen, vooral in de terugblikken naar het verleden waarin je echt meer van CatGirl’s avonturen meekrijgt. De afwisseling tussen heden en verleden werkt goed, en alles komt netjes samen richting het einde. Toch vond ik het geheel voorspelbaar: al vrij vroeg in het verhaal had ik door welke kant het op zou gaan, wie welke rol had én wie de dader zou zijn.
Dat gezegd hebbende: het is geen slecht verhaal. Het leest vlot, heeft een duidelijke opbouw, en het laatste hoofdstuk hint naar een vervolg waarin een ander personage mogelijk de hoofdrol zal krijgen. Die opzet maakt wél nieuwsgierig naar meer, en ik ben benieuwd hoe Monique zich als auteur verder zal ontwikkelen.
Conclusie: CatGirl is een vlot en onderhoudend debuut met potentie, maar wist mijn verwachtingen niet helemaal waar te maken. Hopelijk komt er in het vervolg meer verrassing, spice en een mooie ontwikkeling van Monique als auteur