SNELTREINVAART - DRAMATISCH - DROEVIG

Lezig_bijtje 15 december 2023
Normaliter lees ik feelgood verhalen van Saskia en daar word ik altijd heel blij van. Na verschillende Kerst-feelgood-verhalen was ik toe aan iets anders, maar toch wilde ik nog wel in de Kerstsferen blijven.Toen zag ik KERSTSTUK voorbij komen op Hebban!

In sneltreinvaart word je meegenomen in 2 verhaallijnen. Namelijk dat van Manon (en zoontje Caspar) die te maken krijgt met huiselijk geweld en dat van Sven (en dochtertje Sterre) wiens vrouw overlijdt aan baarmoederhalskanker.

In het eerste deel zit vooral spanning en drama. Manon haar man Gert, heeft losse handjes en is op zijn zachtst gezegd geen fijne man. Sven zijn vrouw Marije krijgt baarmoederhalskanker en samen met hun dochtertje leven ze toe naar haar overlijden. Eerlijk gezegd vond ik dit deel ook het sterkste geschreven. Naarmate ik het einde nadere had ik al een vermoeden hoe het verhaal zou eindigen en kwam het naar mijn inziens ook iets te snel ten einde. Welliswaar was het einde wél echt het feelgood stukje wat je in een kerstverhaal wilt hebben, maar het stukje over Gert, de geweldadige (ex) man had van mij nog wel wat uitgediept mogen worden.. want die mogelijk is er zeker. De manier waarop hij wordt neergezet laat vermoeden dat hij het er zeker niet zo makkelijk bij laat zitten. Voor mij is dit verhaal nog niet af...

Prima kort verhaal om even tussendoor te lezen.

Ik geef 3 van de 5 sterren!
★★★

Meer recensies van Lezig_bijtje